מה אוכלים היום?

מתכון לעוף קונג פאו סיני אותנטי

אוכל אסייתי לא דורש המון זמן והכנה מסובכת וכשממהרים - מי לא? - הוא הפתרון האידאלי לארוחה משפחתית מזינה וטעימה. והנה אחת המנות המפורסמות מהמטבח הסיני (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 1 קישוא / זוקיני, חתוך לקוביות בגודל 1 ס"מ
  • 10 פלפלי צ'ילי אדום מיובשים שלמים
  • 1/2 כוס בוטנים קלויים
  • 2 כפות שמן קנולה
  • 500-700 גרם חזה עוף, ללא עור וללא עצמות, חתוך לנתחים בגודל 1 ס"מ
  • 3 כפות רוטב סויה
  • 2 כפות קורנפלור
  • לרוטב:
  • 5 שיני שום, כתושות
  • 2 ס"מ ג'ינג'ר טרי, חתוך לקוביות או מגורר
  • 3 כפות רוטב סויה
  • 3 כפות רוטב צ'ילי חריף
  • 1 כף סוכר חום
  • 1 כפית קורנפלור
  • 1/4 כפית פלפל שחור

אופן הכנת עוף קונג פאו:

1. מצפים את נתחי העוף החתוכים בקורנפלור, מוסיפים את רוטב הסויה, מערבבים ומעבירים למקרר ל-30 דקות לפחות.

2. בקערה, מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב ומניחים בצד לאיחוד טעמים.

3. במחבת גדולה על אש בינונית, מחממים את השמן ומוסיפים פלפל צ'ילי אחד. מבשלים במשך 4-5 דקות ומדי פעם מערבבים. מוסיפים למחבת את העוף המצופה וכל הנוזלים הנלווים אליו, ומערבבים לפירוק גושי העוף. מבשלים במשך 5 דקות, מדי פעם מערבבים, עד שהעוף מבושל בחלקו החיצוני.

4. מוסיפים למחבת את שאר תשעת הצ'ילי המיובשים הנותרים, קוביות הקישואים והבוטנים ומבשלים יחד במשך 5 דקות, עד שהקישואים רכים.

5. יוצקים את הרוטב למחבת ומערבבים עד שהמרכיבים במחבת מצופים היטב. מסירים מהאש ומגישים מיד חם עם אורז לבן.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר