מה אוכלים היום?

מתכון למרק גזר ובוטנים פיקנטי בסגנון אסייתי

הטעם הפיקנטי העדין של המרק הזה הוא דרך נהדרת לפתוח את התיאבון בארוחה חורפית עם ניחוח אסייתי. תוך חצי שעה המרק מוכן - ואתם תקבעו כמה חריף הוא יהיה (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
מרק גזר ובוטנים עם חריפות מחממת לב (צילום: shutterstock)
זמן הכנה10 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1 כפית שמן
  • 1/2 כוס בצל סגול או לבן קצוץ
  • 3 שיני שום, קצוצות
  • 2.5 ס"מ ג'ינג'ר טרי, מגורר
  • 1 גזר, מקולף וקצוץ
  • 1/3-1/2 כוס בוטנים טריים / חמאת בוטנים / חמאת שקדים
  • 1/2 כוס עגבניות קצוצות
  • 1 כוס חלב קוקוס
  • 1/2 כוס מים או מרק ירקות
  • 1/4 כפית מלח - או יותר, לפי הטעם
  • 1 כפית רוטב צ'ילי חריף - או יותר, לפי הטעם
  • 1-2 כפות סירופ מייפל
  • 2 כפיות שמן שומשום
  • 1 כפית חומץ תפוחים או 1/2 כפית גרידת לימון (לא חובה)
  • 1 כפית רוטב סויה (לא חובה)

אופן הכנת מרק גזר ובוטנים:

1. במחבת גדולה, מחממים את השמן על אש בינונית, מוסיפים את הבצל, השום והג'ינג'ר ומטגנים במשך 5 דקות עד לשקיפות.

2. מוסיפים את הבוטנים הטריים ומבשלים במשך 2 דקות נוספות או עד להזהבה קלה. אם בחרתם בחמאת בוטנים או שקדים, דלגו על השלב הזה והוסיפו ישר את הגזר. מטגנים במשך דקה.

3. מוסיפים את העגבניות (וחמאת הבוטנים או השקדים), מערבבים ומבשלים במשך 4 דקות.

4. יוצקים את חלב הקוקוס והמים ומוסיפים את המלח, רוטב הצ'ילי, המייפל ושמן השומשום. מביאים לרתיחה ומבשלים במשך 10 דקות.

5. מסירים מהאש, מצננים מעט ובעזרת מעבד מזון או בלנדר מוט, טוחנים את המרק לתערובת חלקה. טועמים ומתקנים תיבול, אם צריך. מגישים מיד, חם - מקושט בבצל ירוק קצוץ, בוטנים גרוסים וזילוף של רוטב צ'ילי חריף מעל.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר