מה אוכלים היום?

מתכון לסלט קינואה עשיר ברוטב פיקנטי מתקתק

אוקיי, אולי קוראים לזה "סלט", אבל בעצם מדובר בארוחה שלמה, חורפית, טעימה ומלאת בריאות של קינואה אדמה ושחורה, כרובית, סלרי, גזר, אבוקדו, אגוזים ורוטב מנצח (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1/2 כרובית גדולה, מחולקת לפרחים
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כף דבש
  • 1 כפית זרעי כמון
  • מלח ים ופלפל שחור טחון טרי
  • 3/4 כוס קינואה אדומה
  • 3/4 כוס קינואה שחורה (או 1/2 1 כוסות של קינואה מסוג אחד)
  • 1 כפית שמן
  • 1/4 2 כוסות מים
  • 2 מקלות סלרי, קצוצים לקוביות
  • 2 אבוקדו, חתוכים לקוביות
  • 2 בצלים ירוקים, פרוסים
  • 1/2 כוס צימוקי סולטנה או צימוקים רגילים (לא חובה)
  • 1/2 כוס בוטנים קלויים / שקדים קלויים / אגוזי מלך, קצוצים גס
  • 1 גזר גדול או 2 בינוניים, מגוררים
  • לרוטב:
  • 4 כפות מיץ לימון סחוט טרי
  • 1 כף דבש
  • 1 כפית אבקת קארי
  • 1 כפית זרעי כמון קלויים יבשים
  • מלח ים ופלפל שחור טחון טרי

אופן הכנת סלט קינואה עשיר:

1. מחממים את התנור ל-180 מעלות, ומרפדים בנייר אפייה תבנית צלייה עם שוליים גבוהים.

2. שופכים את שני סוגי הקינואה לקערה גדולה, מכסים במים ומערבבים היטב. משרים במשך 5 דקות, מסננים דרך מסננת דקה תחת מים זורמים, ומשאירים את הקינואה במסננת להתייבש.

3. מפזרים את פרחי הכרובית בתבנית המוכנה, מזלפים מעל את שמן הזית והדבש, מפזרים את זרעי הכמון ומתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם. מכניסים לתנור למשך 30 דקות או עד שהפרחים מקבלים גוון קרמלי וניתן לחתוך אותם בסכין בקלות.

4. במקביל, מחממים כפית שמן בסיר גדול על אש בינונית, מוסיפים את הקינואה ומטגנים אותה קלות במשך 2 דקות. יוצקים מעל את המים ומביאים לרתיחה. לאחר הבעבוע, מנמיכים לאש קטנה ומבשלים במשך 20 דקות נוספות או עד שהקינואה רככה ומהגרגרים יוצאים חוטים דקים. מסירים מהאש, מניחים לקינואה לשבת במשך דקה, כדי שהמים יתאדו ולאחר מכן מערבבים קלות במזלג.

5. הכנת הרוטב: מעבירים את כל מרכיבי הרוטב לצנצנת אטומה ומנערים היטב לאיחוד מלא.

6. כשהקינואה עוד חמה, מומלץ לערבב לתוכה 1-2 כפות מהרוטב כדי שהטעמים יספגו היטב וממתינים שהיא תצטנן לגמרי לפני הוספתה לסלט.

7. סמוך להגשה, מערבבים בעדינות בקערת סלט גדולה את הקינואה הקרה, פרחי הכרובית, הגזר המגורר, קוביות האבוקדו והסלרי, פרוסות הבצל הירוק, הבוטנים / השקדים / האגוזים והצימוקים. יוצקים מעל את הרוטב, מתבלים במלח ופלפל שחור ומגישים מיד.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר