לכבוד שבת

מתכון לעוף ברוטב לימון אפוי בתנור של אינה גרטן

אינה גרטן, השפית הפופולרית מברוקלין, עם מתכון לעוף ברוטב לימון חגיגי שאפשר להגדיר במילה אחת: "פשוט" - ומוכיח שלא חייבים מרכיבים יומרניים כדי להרשים (מתכונים לשבת, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 1/4 כוס שמן זית
  • 8-9 שיני שום, כתושות
  • 1/3 כוס יין לבן יבש
  • גרידת קליפה מכ-2 לימונים
  • 1 לימון, סחוט (השתמשו באחד הלימונים שגרדתם את קליפתם)
  • 1/2 1 כפיות אורגנו מיובש
  • 1 כפית תימין טרי
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 4 חזות עוף עם עור אך ללא עצמות
  • 1 לימון, פרוס (השתמשו באחד הלימונים שגרדתם את קליפתם)

אופן הכנת עוף ברוטב לימון של אינה גרטן:

1. מחממים את התנור ל-200 מעלות, וטופחים על העופות בנייר סופג כדי לייבש אותם.

2. בסיר קטן על אש נמוכה מחממים את השמן, מוסיפים את השום ומערבבים עד שהוא ריחני - היזהרו שהשום לא יישרף, אחרת הוא ייתן למנה טעם מר. מסירים מהאש.

3. בקערה קטנה, מערבבים יחד את היין, גרידת הלימון, מיץ הלימון, האורגנו והתימין, ושופכים את התערובת לסיר עם השמן החם. מתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם ומערבבים.

4. יוצקים מחצית מתערובת השמן והיין לתבנית פיירקס חסינת חום, מסדרים בפנים את העופות כשצד העור כלפי מעלה ומתבלים בעוד קצת מלח ופלפל שחור. דוחפים את פרוסות הלימון תחת העור שעל העופות ויוצקים מעל את המחצית הנותרת של תערובת השמן והיין.

5. אופים במשך 30-40 דקות, עד שהעוף משחים. אם העור לא משחים, מעבירים את התנור למצב גריל וצולים במשך 1-2 דקות. לאחר האפייה, מוציאים את העוף מהתנור, מכסים בנייר כסף ונותנים לו לנוח בפנים עד להגשה (לפחות 10 דקות). לא מניחים את התבנית ישירות על הפלטה, אלא על סיר נוסף.

והנה עוד שני מתכונים נהדרים נוספים של אינה גרטן: בצלי שאלוט מקורמלים ופחזניות עם גלידת וניל ורוטב שוקולד.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר