פיצה נאן עם ביצים בסגנון טורקי ויוגורט מתובל - "פיצה" שמורכבת מבסיס הודי ותוספות טורקיות
פיצה נאן עם ביצים בסגנון טורקי ויוגורט מתובל (צילום: www.halfbakedharvest.com)
  • זמן הכנה20 דקות
  • רמת קושיקל
  • חלבי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים(4 מנות):

  • 1 כוס יוגורט יווני
  • 1 כף שמיר טרי קצוץ
  • 1 כף פטרוזיליה טריה קצוצה
  • 2 שיני שום כתושות
  • 4 ביצים
  • 4 פיתות נאן מוכנות בבית או קנויות
  • גרידת קליפה מלימון אחד
  • 1/4 כוס ממרח עגבניות מיובשות ביתי או קנוי
  • 1-2 כוסות עלי בייבי תרד טריים
  • 113 גרם גבינת עיזים, מפוררת
  • רוטב חמאה פיקנטי:
  • 30 גרם חמאה
  • 2 כפות שמן קוקוס / שמן זית
  • 1-2 כפית שבבי צ'ילי גרוס
  • 1/2 כפית פפריקה מתוקה
  • להגשה: שומשום קלוי, שמיר ונענע טריים ומלח

אופן הכנת פיצה נאן עם ביצים טורקיות:

אאא

1. הכנת רוטב היוגורט המתובל: בקערה, מערבבים את היוגורט היווני, השמיר, הפטרוזיליה, השום וקורט מלח ופלפל שחור. מעבירים למקרר וממשיכים בהכנת ה"פיצה".

2. מחממים במחבת על אש בינונית-גבוהה שמן זית, ומטגנים את הביצים לביצי עין.

3. קולים או מחממים קלות את 4 פיתות הנאן, ומורחים על כל אחת מרוטב היוגורט בנדיבות. מעליו, מורחים ממרח העגבניות המיובשות ומערבלים את שני הרטבים יחד. 

4. מניחים 1-2 ביצים על כל פיתה, ומפזרים מעל גרידת לימון ועלי תרד.

5.  הכנת רוטב החמאה הפיקנטי: בסיר קטן ממיסים יחד את החמאה, שמן הקוקוס / הזית, שבבי הצ'ילי והפפריקה, ויוצקים את הרוטב החם על ביצי העין.

6. מקשטים בנענע ושמיר, שומשום קלוי וגבינת עזים מפוררת ומגישים מיד.

מקור