קיש במילוי עגבניות שרי צלויות וגבינת עזים - קיש צבעוני של עגבניות צלויות וגבינת עזים
קיש במילוי עגבניות שרי צלויות וגבינת עזים (צילום: cooknourishbliss.com)
  • זמן הכנה30 דקות
  • רמת קושיקל
  • חלבי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים:

  • 1 כוסות (140 גרם) קמח לבן רגיל, מנופה
  • 1/4 כפית מלח
  • 62.5 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
  • 1/6 כוס מים קרים מאוד
  • לעגבניות:
  • 2 כוסות עגבניות שרי
  • 1 כף שמן זית
  • מלח ופלפל שחור
  • למלית:
  • 5 ביצים גדולות
  • 1/2 כוס חלב
  • 1/4 כוס "חצי חצי": 1/8 כוס שמנת מתוקה + 1/8 כוס חלב מעורבבים יחד היטב
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית שבבי צ'ילי אדום גרוס
  • 1 צרור בצל ירוק, פרוס דק
  • 60 גרם גבינת עזים, מפוררת
  • לקישוט: בזיליקום טרי קצוץ

אופן הכנת קיש במילוי עגבניות שרי צלויות וגבינת עזים:

אאא

מתכון לקיש בקוטר 23 ס"מ

1. מחממים את התנור ל-180 מעלות, ומפזרים את העגבניות בשכבה אחידה בתבנית פיירקס גדולה. מתבלים במלח ופלפל שחור, מערבבים ואופים במשך 50-60 דקות, באמצע האפייה מערבבים, עד שהעגבניות מצטמקות וחרוכות מעט. מוציאים מהתנור ומניחים בצד לקירור.

2. מנפים את הקמח לקערה, מערבבים עם המלח, מוסיפים את המרגרינה ולשים אותה בקצות האצבעות עם הקמח עד שמתקבלת תערובת פירורית. מוסיפים את המים הקרים, ומעבדים ידנית רק עד שמתגבש בצק - לישת יתר תהרוס את מרקם הבצק. 

3. מרדדים את הבצק לעלה דק, ומהדקים לתחתית ולדפנות תבנית פאי עגולה בקוטר 24 ס"מ, מרופדת בנייר אפיה.

4. מגביהים את טמפרטורת התנור ל-190 מעלות.

5. בקערה בינונית, טורפים יחד את הביצים, החלב, תערובת ה"חצי חצי", המלח ושבבי הצ'ילי.

6. מפזרים את הבצל הירוק וגבינת העזים באופן שווה על פני החלק התחתון של קראסט הקיש ויוצקים מעל את תערובת הביצים.

7. אופים במשך 45-50 דקות, עד שהמלית במרכז יציבה. נותנים לקיש "לעמוד 15-20 דקות להתגבשות מלאה, ומפזרים מעל את העגבניות הצלויות והבזיליקום הטרי.

מקור