פסח עם השפית

מתכון לתבשיל בשר ראש ותפוחי אדמה של מורן פינטו

מדריך וידאו שלב אחר שלב לאחת המנות העיקריות הכי פופולריות של פסח. וגם: איך מוציאים מהמנה מקסימום טעמים כשכמעט לא משתמשים בתבלינים? (מתכונים לפסח, אוכל)

מורן פינטו | כיכר השבת |
תבשיל בשר ראש חגיגי (צילום: הני הרשלר)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 1.5 ק"ג בשר ראש
  • 4 בצלים, פרוסים
  • 8 תפוחי אדמה, חתוכים לקוביות
  • 4 כפות שמן
  • 2 כפות פפריקה בשמן
  • מלח ופלפל שחור
  • מים

אופן הכנת תבשיל בשר ראש:

1. מניחים בסיר את בשר הראש בשלמותו, מכסים במים ומרתיחים על אש בינונית במשך שעתיים. מוציאים לצלחת ומצננים. לאחר שהבשר התקרר, חותכים לקוביות שוות ככל האפשר.

2. בסיר רחב, מחממים את השמן ומטגנים את הבצל על אש בינונית - לא ממהרים ונותנים לטיגון למצות היטב את מתיקותו של הבצל.

3. מוסיפים לסיר את קוביות הבשר וקוביות תפוחי האדמה, מערבבים ומטגנים הכל יחד במשך דקה.

4. מתבלים בפפריקה, פלפל שחור ומלח - נזהרים עם המלח, כיוון שהבשר עצמו כבר מומלח בזמן ההכשרה. עדיף להוסיף מלח בתום הבישול ולא להיתקע עם סיר שלם מלא בחומר טוב שאינו ראוי לאכילה.

5. יוצקים על הכל מים עד לכיסוי, מערבבים, מכסים את הסיר ומבשלים במשך שעתיים על אש נמוכה.

>> מתכון לפילה נסיכת הנילוס ברוטב אדום של מורן פינטו

>> מתכון לגלילות דג סול במילוי ירקות אפויים ברוטב לימון

>> למגוון מתכונים נוספים כשרים לפסח

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר