בעוף הזה יש 40 שיני שום והוא פשוט אדיר, תסמכו עלינו - בעוף הזה יש 40 שיני שום והוא פשוט אדיר
בעוף הזה יש 40 שיני שום והוא פשוט אדיר, תסמכו עלינו (צילום: altonbrown.com)
  • זמן הכנה20 דקות
  • רמת קושיקל
  • בשרי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים(6 מנות):

  • 8 חלקי עוף (משולשים ושוקיים)
  • מלח ופלפל שחור טחון טרי
  • 1/2 כוס + 2 כפות שמן זית
  • 5 גבעולי תימין טריים
  • 40 שיני שום, קלופות ושלמות (ניתן להפחית ל-30)

אופן הכנת תבשיל עוף בשיני שום ותימין:

אאא

1. מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות.

2. מתבלים את חלקי העוף במלח ופלפל שחור, ומצפים אותם ב-2 כפות שמן זית מכל הצדדים.

3. מחממים מחבת שמתאימה גם לאפייה בתנור על אש גבוהה, ומבשלים את העופות במשך 5-7 דקות מכל צד, עד להשחמה יפה. 

4. מסירים מהאש, ומוסיפים למחבת את 1/2 כוס שמן הזית, התימין וכל שיני השום. מכסים את המחבת ואופים בתנור במשך שעה וחצי.

5. מוציאים את המחבת מהתנור, ומניחים בצד למשך 15 דקות - לא מסירים את המכסה. שומרים על הפלטה, מעל סיר נוסף - אתם לא רוצים שהשום יישרף חלילה, ומגישים עם המון חלה - יש המון רוטב לנגב איתה ושום רך וריחני למרוח עליה.

מקור