מה אוכלים היום?

מתכון לעוף טחון עם אורז מלא ופלפלים צבעוניים

למה לעבוד קשה ולמלא פלפלים באורז כשאפשר פשוט...לבשל אותם יחד במחבת אחת? מתכון לעוף טחון עם אורז מלא ופלפלים צבעוניים - ארוחה מהירה מזינה וטעימה (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
זמן הכנה10 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 450 גרם בשר עוף / הודו טחון
  • שמן
  • מלח ופלפל שחור
  • 3 כפות כמון טחון
  • 3 כפיות אבקת צ'ילי
  • 3 כפיות פפריקה
  • 1 כפית אורגנו
  • 1 גמבה, חתוכה לקוביות
  • 1 פלפל צהוב, חתוך לקוביות
  • 1 בצל קטן, חתוך לקוביות
  • 2 שיני שום, כתושות
  • 2 עגבניות קטנות, קצוצות
  • 2 כוסות אורז מלא (אורז חום) לא מבושל
  • 1 ליים / לימון קטן, סחוט
  • 2 כפות כוסברה קצוצה לקישוט

אופן הכנת עוף טחון עם אורז מלא ופלפלים:

1. מחממים 3 כפות שמן במחבת גדולה על אש בינונית-גבוהה, מוסיפים את בשר העוף הטחון ומתבלים במלח ופלפל שחור. מערבבים לעתים קרובות, עד שהעוף משחים.

2. במקביל, מבשלים את האורז לפי הוראות היצרן שעל האריזה.

3. לאחר שהעוף חום לגמרי, מתבלים ב-2 כפיות כמון, 2 כפיות אבקת צ'ילי, 2 כפיות פפריקה ו-1/2 כפית אורגנו ומערבבים היטב. מסירים מהאש ומעבירים את העוף לצלחת.

4. מוסיפים למחבת 2 כפות שמן, מחממים ומוסיפים את הבצל והפלפלים. מטגנים יחד במשך 3-5 דקות עד לריכוך.

5. מוסיפים את השום, העגבניות ושאר התבלינים, מערבבים ומבשלים במשך 2 דקות נוספות עד שכל הירקות רכים.

6. מחזירים את העוף למחבת ומוסיפים גם את האורז המבושל. סוחטים על הכל ליים או לימון, מערבבים היטב, טועמים ומשפרים תיבול, אם צריך. מקשטים בכוסברה קצוצה ומגישים מיד, חם לצד פרוסות אבוקדו שיעניקו למנה טאצ' מקסיקני.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר