ליד המדורה

מתכון לשיפודי ירקות במרינדה שמגישים ליד ה"על האש"

ל"ג בעומר מתקרב בצעדי ענק ואיתו מתכוני-מדורה כיפים וטעימים, ממש כמו המתכון הבא לשיפודי ירקות צבעוניים ופריכים במרינדה שמגישים ליד ה"על האש" - ואף אחד לא יוכל לסרב להם (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1 כוס עגבניות שרי
  • 1 פלפל אדום, חתוך לריבועים
  • 1 פלפל כתום, חתוך לריבועים
  • 1 פלפל צהוב, חתוך לריבועים
  • 1 בצל סגול, חתוך לריבועים
  • 2 זוקיני, פרוסים לעיגולים עבים
  • 2 קישואים צהובים, פרוסים לעיגולים עבים
  • 1 חציל צר וארוך, פרוס לעיגולים עבים

למרינדה:

  • 1/4 כוס שמן זית
  • 3 שיני שום, כתושות
  • 1 כף תערובת תיבול איטלקי (או תערובת של אורגנו + בזיליקום + פטרוזיליה מיובשים)
  • 1 כף חרדל דיז'ון
  • מלח גס ופלפל שחור טחון טרי

אופן הכנת שיפודי ירקות במרינדה:

1. מחממים גריל או פלנצ'ה לחום בינוני גבוה.

2. בקערה קטנה, מערבבים יחד את מרכיבי המרינדה, ומתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם.

3. משפדים את הירקות על שיפודים, ומברישים בנדיבות במרינדה. מניחים על מגש בצד במשך 10-15 דקות.

4. מעבירים את השיפודים לגריל, מדי פעם הופכים, עד הירקות חרוכים קלות, במשך 10-12 דקות. יוצקים מעל עוד מהמרינדה, אם צריך. מגישים מיד.ר

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר