מה אוכלים היום?

מתכון לתבשיל הודו עם שעועית לבנה - ארוחת קיץ משפחתית

מנה שהיא שילוב של מרק ותבשיל מנחם, אך עדיין מצליחה לשמור על קלילות קיצית עם טוויסט מקסיקני. מתכון לתבשיל הודו עם שעועית לבנה, תירס ואבוקדו - תוך שעה על שולחנכם (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל לבן גדול, חתוך לקוביות
  • 4 שיני שום, כתושות
  • 450 גרם בשר הודו טחון
  • 1 כפית כוסברה טחונה
  • 1 כפית פפריקה חריפה
  • מלח ופלפל שחור טחון טרי
  • 4 כוסות <a href="http://www.kikar.co.il/217106.html">ציר מרק עוף</a> או מים + מעט אבקת מרק
  • 400 גרם גרגירי תירס משימורים, מסוננים
  • 3/4 כוס שעועית לבנה יבשה, מושרית במים ללילה או 2 כוסות שעועית מבושלת (קפואה ומופשרת)
  • 1 אבוקדו, חתוך לקוביות

אופן הכנת תבשיל הודו עם שעועית לבנה:

1. בסיר גדול על אש בינונית, מחממים את שמן הזית, מוסיפים את הבצל ומטגנים במשך 6-8 דקות, עד לשקיפות. מוסיפים את השום, ומטגנים עוד דקה, עד שהוא ריחני.

2. מוסיפים לסיר את ההודו ומבשלים במשך 7-5 דקות, עד שהוא מבושל לגמרי. מתבלים בכמון, כוסברה, פפריקה, מלח ופלפל שחור, מערבבים ומבשלים עוד 1-2 דקות.

3. יוצקים על הכל את ציר המרק, ומביאים לרתיחה על אש בינונית. מנמיכים לאש קטנה, ומבשלים במשך 30-35 דקות.

4. מוסיפים את התירס והשעועית ומבשלים במשך 2-3 דקות נוספות.

מגישים מיד, חם בקעריות אישיות, עם 1-2 כפות קוביות אבוקדו מעל.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר