מה אוכלים היום?

מתכון ללביבות בטטה ובצל ירוק פריכות ב-15 דקות

ואפילו פחות מרבע שעה. כל העבודה מסתכמת בערבוב המרכיבים וטיגון מהיר. התוצאה? לביבות פריכות מבחוץ ורכות ונימוחות מבפנים שאין אחד שיוכל לסרב להן. מגישים לצד מטבל יוגורט-לימון נהדר (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 2 בטטות בינוניות, מקולפות ומגוררות על החלק הגדול של הפומפייה
  • 1 כוס גבינה צהובה מגורדת
  • 1/4 כוס בצל ירוק קצוץ + תוספת לקישוט
  • 2 ביצים
  • 1/2 כפית מלח ים
  • 1/2 כפית פלפל שחור טחון טרי
  • שמן לטיגון (ראו הערה)

למטבל:

  • 1/2 כוס יוגורט יווני
  • גרידת קליפה מלימון אחד
  • 1 כף מיץ לימון סחוט טרי
  • 1 שן שום קטנה, כתושה דק מאוד

אופן הכנת לביבות בטטה ובצל ירוק:

הערה: כמות השמן בה תשמשו, תלויה בסוג המחבת. מחבת ברזל יצוק או בעל תחתית כבדה ייתן את התוצאות הטובות ביותר, אך תצטרכו להשתמש ביותר שמן. מחבת עם ציפוי לא-דביק ייתן לביבות פריכות פחות, אך תוכלו לחסוך בשמן.

1. בקערה גדולה, מערבבים את הבטטות המגורדות, הגבינה הצהובה והבצל הירוק הקצוץ. בכלי קטן, טורפים את הביצים את המלח והפלפל השחור, יוצקים לקערת הבטטות ומערבבים היטב.

2. מחממים מחבת בינונית על אש בינונית-גבוהה, מוסיפים 1-2 כפות שמן, לוקחים מעט מתערובת הבטטות (אמורות לצאת כ-12 לביבות) ומטגנים בכל פעם 3-4 לביבות במשך 3-4 דקות מכל צד. לוחצים מעט מעל כדי לאחד את המרכיבים ולמנוע מהלביבה להתפרק. מוציאים לנייר סופג את הלביבות המוכנות ומוסיפים עוד שמן לפי הצורך.

3. במקביל, מערבבים היטב את כל מרכיבי המטבל.

מגישים את הלביבות מיד, חמות, לצד המטבל.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר