לביבות טונה פריכות - לביבות טונה פריכות לסעודה שלישית (ולא רק, בעצם)
לביבות טונה פריכות (צילום: shutterstock)
  • זמן הכנה20 דקות
  • רמת קושיקל
  • פרווה
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים:

  • 3 קופסאות טונה, מסוננת
  • 2 בצלים לבנים, מגורדים
  • 1 גזר, מגורד
  • 1 תפוח אדמה, מגורד
  • 3 ביצים
  • 1/2 צרור פטרוזיליה, קצוצה דק דק
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • לציפוי: 
  • 2 ביצים, טרופות
  • 2 כוסות פירורי לחם
  • 2 כוסות קמח, מנופה
  • שמן לטיגון עמוק

אופן הכנת לביבות טונה פריכות:

אאא

1. בקערה גדולה, מערבבים יחד היטב את כל החומרים עד לקבלת עיסה אחידה.

2. יוצרים מהעיסה לביבות פחוסות בגודל שווה, ובמקביל, מחממים במחבת גדולה שמן לטיגון עמוק בגובה 5 ס"מ.

3. טובלים כל לביבה בקמח ואז בביצים הטרופות ולבסוף בפירורים, ומורידים בזהירות לשמן החם. עובדים בקבוצות ולא מעמיסים לביבות, כדי שהשמן לא יתקרר.

מגישים חם או קר לצד סלט ירקות וסלטים נוספים שאוהבים.