קארה כבש. ממנות הדגל של מסעדת שאלוט.  - מסעדת שאלוט - מטבח יהודי קווקזי ים תיכוני למהדרין
קארה כבש. ממנות הדגל של מסעדת שאלוט. (צילום: אבי ששון)
אאא

את שאלוט, מסעדת להיטי אוכל יהודי נוסטלגי כפי שמגדיר אותה הבעלים והמייסד מישה אמאייב ניתן למצוא ברמת החייל בת"א.

מישה, בחור גדול מימדים ובעל לב גדול לא פחות, מסעדן וקולינר ותיק בעל כמה מסעדות כשרות במוסקבה (קיטשן וילג', מסטייצ'קו, מסעדה) נענה לצורך והחליט לפתוח בישראל את שאלוט – מטבח יהודי קווקזי ים תיכוני כשר למהדרין, המציע מבחר מנות בצקים ממולאים בעבודת יד (בשר או ירק), נתחי בשרים מובחרים בגריל ובצלייה ומאכלי דגים (כל חומרי הגלם בכשרות בד"צ, הבשרים בהשגחת הרב מחפוד ובד"צ בית יוסף). 

בנוסף למנות המטבח המסורתיות המקום מציע מבחר מנות פתיחה עשירות וסלטים מגוונים על-פי פרשנות השף: פיש אנד ציפס, מנת חציל בטחינה מהודרת ושלל צלחות וקדרות צבעוניות וטעימות בליווי לחם קווקזי שנאפה בטאבון המקומי ומוגש עם רטבים מסורתיים.

מסעדת שאלוט | רחוב הברזל 3, רמת החיל, ת"א | טל' להזמנת מקומות 03-732-4411 | כשר למהדרין בהשגחת הרבנות ת"א  | משגיח במקום 

אסאדו ובצקים ממולאים (בילאשי).  ממנות הדגל של המסעדה. שאלוט. צילום: יחצ

אסאדו ובצקים ממולאים (בילאשי). ממנות הדגל של המסעדה. שאלוט. צילום: אבי ששון
הגדלה

 בין מנות הדגל של המסעדה ניתן למצוא את הבצקים הממולאים בשר כבש או ירקות הצ'ודו, צ'יבוריקי, בילאשי וקורזה עשויים בעבודת יד ומנות בשרים מובחרים בגריל ובקדירה: צלעות כבש שמנות ועסיסיות ומנות אנטריקוט מעולות במבחר רטבים מסורתיים המוגשים לצד המנות לצד מנות פרגיות ומבחר דגים על מצע ירקות.

בר המשקאות מציע מבחר יינות מייקבים מובחרים ומשקאות וויסקי וודקה משובחים לצד הקינוחים, מאפים ומקצפות ושלל פירות העונה.

עיצוב בניחוח אירופאי יוקרתי. שאלוט. צילום: יחצ
עיצוב בניחוח אירופאי יוקרתי. שאלוט. צילום: אבי ששון
הגדלה

המסעדה מעוצבת בניחוח ארופאי יוקרתי, הקירות עטופים לבנים אדומות ושנדלירים יוקרתיים מאירים את המסעדה באור חמים, המאפשר ארוחת זוגות ואינטימית, או ארוחות משפחתיות חגיגיות. רמת השירות בהתאם, כיאה למסעדן ותיק מקפיד מישה להדריך ולהקפיד את צוות המלצרים על בסיס יומי.

מסעדת שאלוט | רחוב הברזל 3, רמת החיל, ת"א | טל' להזמנת מקומות 03-732-4411 | כשר למהדרין בהשגחת הרבנות ת"א  | משגיח במקום