ארוחה משפחתית

מתכון לעוף ואורז בסגנון ספרדי שמבושלים בסיר אחד

ככה אנחנו אוהבים את הארוחה המשפחתית שלנו: נדיבה, עסיסית וכזו שמתקתקים ברגע, בלי ללכלך יותר מדי כלים. מתכון לעוף ואורז בסגנון ספרדי - תבשיל מלא צבע וטעם שתכינו שוב ושוב (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 1 כף שמן זית
  • 5 פרגיות, ללא עור וללא עצמות, חתוכות לקוביות בגודל ביס
  • מלח ופלפל שחור
  • 1/2 בצל בינוני, חתוך לקוביות
  • 1 גמבה, חתוכה לקוביות
  • 2 שיני שום, כתושות או מרוסקות
  • 1 כוס אורז לבן, שטוף
  • 1/2 כף פפריקה
  • 1/2 1 כוסות ציר עוף או מים חמים + מעט אבקת מרק
  • 1 כוס רוטב עגבניות קנוי או ביתי
  • קמצוץ זעפרן (אופציונלי)
  • 1/2 כוס זיתים, עדיף ממולאים בפלפל אדום
  • 1/2 כוס כוסברה טרייה קצוצה

אופן ההכנה:

1. במחבת גדולה או סיר רחב, מחממים את השמן על אש בינונית. מוסיפים את העוף, מתבלים ב-1/2 כפית מלח ו-1/2 כפית פלפל שחור, ומבשלים במשך 5-6 דקות עד שהעוף מתחיל להשחים.

2. מוסיפים את הבצל, הגמבה והשום ומבשלים עוד 4-5 דקות, עד שהם מתרככים מעט.

3. מוסיפים את האורז, מערבבים ומבשלים עוד 1-2 דקות. מתבלים בפפריקה ומבשלים עוד דקה.

4. יוצקים על הכל את ציר העוף ורוטב העגבניות ומביאים לרתיחה. לאחר הרתיחה, מנמיכים לאש קטנה ומוסיפים את הזעפרן. מכסים את המחבת / הסיר ומבשלים במשך 25 דקות עד שהאורז מבושל במלואו. טועמים, משפרים תיבול, אם צריך, ומערבבים פנימה את הזיתים והכוסברה. מגישים מיד, חם, עם פלחי לימון.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר