סוכות

מתכון לעוף אפוי עם דלעת ערמונים בזיגוג רימונים ודבש

צבעים עזים וטעמים מודגשים שמתחברים יחד למנה יפה וססגונית שלוקחת מקסימום 10 דקות הכנה, אבל כולם יהיו בטוחים שהשקעתם בה כמה שעות טובות - ויגיבו בהתאם (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
זמן הכנה10 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 1/2 כוס רוטב צ'ילי מתוק
  • 1/4 כוס מיץ רימונים
  • 1/4 כוס רוטב סויה
  • 2.5 ס"מ ג'ינג'ר טרי, מקולף ומגורר
  • 1 שום שן, כתושה
  • 1 ק"ג חזה עוף או פרגיות, ללא עור וללא עצמות
  • 1 דלעת ערמונים, חתוכה לחצאי טבעות
  • 1 כף שמן זית
  • 1 כף דבש
  • מלח גס ופלפל שחור
  • גרגרים מרימון אחד

אופן ההכנה:

1. הכנת הזיגוג: בקערה בינונית, מערבבים את רוטב הצ'ילי, מיץ הרימונים, רוטב הסויה, הג'ינג'ר והשום.

2. בתבנית גדולה מרופדת בנייר אפייה, מסדרים את העופות וחצאי טבעות הדלעת. מזלפים חצי מהזיגוג על העופות, ועל הדלעת מזלפים את שמן הזית, הדבש, המלח והפלפל השחור.

3. אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 20-25 דקות או עד שהעופות והדלעת אפויים היטב. באמצע האפייה, מסובבים את התבנית וגורפים את הזיגוג שהצטבר בתחתית שלא יישרף.

את הרוטב שנותר מגישים לצד העופות. אם הרוטב לא סמיך מספיק, מבשלים אותו במשך 5-10 דקות עד שהוא מסמיך.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר