קונפי שום שאפשר להוסיף אותן לכל דבר - קונפי שום מעולה שאפשר להוסיף לכל דבר
קונפי שום שאפשר להוסיף אותן לכל דבר (צילום: shutterstock)
  • זמן הכנה25 דקות
  • רמת קושיקל
  • פרווה
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים:

  • 6 ראשי שום, מפורקים לשיניים ומקולפים
  • 3 עלי דפנה
  • 6 גבעולי תימין
  • 3 פלפלי צ'ילי מיובשים שלמים
  • 2 כוסות שמן זית

אופן הכנת קונפי שום:

אאא

מתכון ל-3 צנצנות בנפח 250 מ"ל

1. בסיר קטן, מבשלים את כל המרכיבים יחד על אש נמוכה במשך 30 דקות או עד ששיני השום מתרככות, אך אינן שחומות. מסירים מהאש ונותנים להן להצטנן לטמפרטורת החדר.

2. מחלקים את התערובת בין 3 צנצנות נקיות בנפח 250 מ"ל כל אחת, לאחסון נוח - ראשית מניחים את המוצקים שבסיר בין הצנצנות ועליהם יוצקים את הנוזל. אוטמים היטב ומשתמשים מיד. ניתן לשמור במקפיא עד 4 חודשים.