באנו לעזור

מתכון ללביבות תפוחי אדמה מהירות וממכרות

תוך חצי שעה יעמדו על שולחנכם לביבות נהדרות, רכות מבפנים ופריכות מבחוץ - שלמען האמת, יתחסלו ברגע. בהתחייבות. מה יש בהן? שאריות פירה, גבינה ועירית. הנוהגים בהיתר יגישו אותן עם סלמון מעושן וגבינת שמנת, ואלה שלא - גם ירקות יעבדו מצוין (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
מה עושים עם שאריות פירה? לביבות ממכרות (צילום: shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • שמן לטיגון, לפי הצורך
  • 3 כוסות פירה תפוחי אדמה
  • 1/3 כוס גבינת פרמזן מגוררת
  • 1/3 כוס עירית קצוצה
  • 1 ביצה גדולה
  • 3/4 כוס קמח
  • מלח גס ופלפל שחור טחון טרי

אופן ההכנה:

1. במחבת גדולה, מחממים שמן בגובה 2.5 ס"מ על אש בינונית-נמוכה.

2. בקערה בינונית, מערבבים את הפירה, גבינת הפרמזן, העירית והביצה. מוסיפים 1/4 כוס קמח ומתבלים בפלפל שחור.

3. מניחים את הקמח הנותר בצלחת רדודה. מחלקים את תערובת הפירה ל-12, ויוצרים מכל חלק עיגול שטוח בעובי של כ-1 ס"מ.

4. מצפים כל עיגול בקמח, מנערים את העודפים ומטגנים בשמן החם (ייתכן שתצטרכו להנמיך את חום האש). עובדים בקבוצות של 3-4 בכל פעם כדי לא לקרר את השמן, ומטגנים במשך 2-3 דקות מכל צד, עד להזהבה יפה. מוציאים לנייר סופג ומתבלים מעל במעט מלח.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר