מה עושים עם שאריות פירה? לביבות ממכרות - מה עושים עם שאריות פירה? לביבות ממכרות
מה עושים עם שאריות פירה? לביבות ממכרות (צילום: shutterstock)
  • זמן הכנה30 דקות
  • רמת קושיקל
  • חלבי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים(5 מנות):

  • שמן לטיגון, לפי הצורך
  • 3 כוסות פירה תפוחי אדמה
  • 1/3 כוס גבינת פרמזן מגוררת
  • 1/3 כוס עירית קצוצה
  • 1 ביצה גדולה
  • 3/4 כוס קמח
  • מלח גס ופלפל שחור טחון טרי

אופן ההכנה:

אאא

1. במחבת גדולה, מחממים שמן בגובה 2.5 ס"מ על אש בינונית-נמוכה.

2. בקערה בינונית, מערבבים את הפירה, גבינת הפרמזן, העירית והביצה. מוסיפים 1/4 כוס קמח ומתבלים בפלפל שחור.

3. מניחים את הקמח הנותר בצלחת רדודה. מחלקים את תערובת הפירה ל-12, ויוצרים מכל חלק עיגול שטוח בעובי של כ-1 ס"מ. 

4. מצפים כל עיגול בקמח, מנערים את העודפים ומטגנים בשמן החם (ייתכן שתצטרכו להנמיך את חום האש). עובדים בקבוצות של 3-4 בכל פעם כדי לא לקרר את השמן, ומטגנים במשך 2-3 דקות מכל צד, עד להזהבה יפה. מוציאים לנייר סופג ומתבלים מעל במעט מלח.