מה אוכלים היום?

מתכון לראפ עוף עם פטריות וערמונים בסגנון תאילנדי

מדריך וידאו שלב אחר שלב להכנת עוף טחון מוקפץ עם פטריות וערמונים ברוטב בנוסח תאילנדי שמוגשים בתוך עלי חסה מרעננים. שילוב כיפי של טעמים ומרקמים לעיסים (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
זמן הכנה25 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • עלי חסה גדולים
  • 450 גרם עוף טחון
  • 2 כפיות שמן שומשום
  • 1 כוס פטריות טריות, קצוצות גס
  • 1/4 כוס בזיליקום טרי קצוץ
  • 1/3 כוס ערמונים מוואקום, קצוצים

לרוטב:

  • 3 כפות רוטב הויסין / טריאקי
  • 1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורר
  • 1 כף רוטב סויה
  • 2 כפיות שום כתוש
  • 1 כפית חומץ אורז
  • 1 כפית קורנפלור

אופן ההכנה:

1. מחממים את השמן בסיר רחב וגדול על אש בינונית-גבוהה.

2. מוסיפים את העוף לשמן החם, ומבשלים במשך 4-5 דקות תוך ערבוב מתמיד. מוסיפים את הפטריות, הערמונים והבזיליקום וממשיכים לבשל ולערבב מדי פעם במשך 8-10 דקות נוספות, עד שהעוף מוכן.

3. במקביל, מערבבים היטב בקערה את כל מרכיבי הרוטב.

4. כשהעוף מוכן, יוצקים עליו את הרוטב ונותנים לו לרתוח, להסמיך ולהתאחד עם העוף במשך כמה דקות, ומסירים מהאש. ממתינים שתכולת הסיר תצטנן מעט, מחלקים בין עלי החסה ומגישים.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר