תוצרת בית

מתכון לפאי תפוחים קלאסי על בסיס בצק פריך

למה לקנות אם אפשר להכין בבית פאי תפוחים מתוק ומנחם? הקינוח הכי קלאסי שיש, שמזמין יצירתיות ומשחק עם הבצק שמכסה על המילוי. אגב, בעברית צחה הוא נקרא "תמליא תפוחים" (מתכונים, אוכל)

חיה ללונק | כיכר השבת |
פאי תפוחים קלאסי (צילום: shutterstock)
זמן הכנה45 דק'
רמת קושיבינוני
חלבי / פרווה

רכיבים

  • 100 גרם מרגרינה / חמאה רכה
  • 1 כוס סוכר
  • 3 כוסות קמח תופח, מנופה
  • 1 ביצה
למלית:
  • 4-5 תפוחי עץ ירוקים, מקולפים וחתוכים לקוביות
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1 כף קורנפלור
  • 1 כף קינמון
  • אבקת סוכר לקישוט

אופן ההכנה:

1. במעבד מזון או ידנית, לשים את כל מרכיבי הבצק לעיסה אחידה.

2. מפרידים 1/3 מהבצק, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר. עם החלק הגדול של הבצק מרפדים תבנית פאי בקוטר 28 ס"מ.

3. בקערה גדולה, מערבבים את קוביות התפוחים ושאר מרכיבי המלית ושופכים הכל על הבצק שבתבנית.

4. מרדדים את הבצק שנותר, חותכים אותו לרצועות ברוחב 1 ס"מ ומסדרים אותן על מלית הפאי בצורה של שתי וערב.

5. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד להזהבה. מוציאים ומפזרים מעל אבקת סוכר בנדיבות.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר