באנו לשדרג

מתכון לפיצה ביאנקה: במקום רוטב עגבניות - שמנת פטריות

מי אמר שפיצה חייבת להיות מורכבת מבצק-רוטב עגבניות-גבינה? השפית מורן פינטו עם גרסה מרעננת לפיצה הקלאסית: "פיצה ביאנקה". כלומר, פיצה לבנה עם רוטב שמנת פטריות עשיר ומענג (מתכונים)

מורן פינטו | כיכר השבת |
זמן הכנה35 דק'
רמת קושיקל
חלבי

לבצק:

  • 1 ק"ג קמח, מנופה
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 2/3 2 כוסות מים פושרים
  • 2 כפות סוכר
  • 1 כף מלח
  • 1/3 כוס שמן זית

לרוטב:

  • 2 סלסילות פטריות שמפיניון, פרוסות
  • 4 שיני שום, כתושות
  • 2 מכלי שמנת מתוקה
  • מלח ופלפל לבן
  • קמצוץ אגוז מוסקט
  • 200 גרם גבינה צהובה או גבינת פרמזן, מגורדת
  • 100 גרם חמאה

אופן הכנת פיצה לבנה:

1. במיקסר עם וו לישה או ידנית, מעבדים יחד את כל המרכיבים עד לקבלת בצק אחיד. מניחים מכוסה במקום חמים להתפחה, עד שהבצק מכפיל את נפחו.

עוברים להכנת הרוטב:
2. במחבת רחבה, ממיסים את החמאה, ומטגנים בה את פרוסות הפטריות והשום.

3. יוצקים פנימה את השמנת, מתבלים ומבשלים על אש בינונית עד לקבלת רוטב סמיך. מסירים מהאש.

4. מרדדים את הבצק לפאי עגול או מרובע או פיצות אישיות, מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים במשך 5 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. מוציאים מהתנור.

5. יוצקים את הרוטב על הבצק האפוי, ומפזרים מעל את הגבינה המגורדת.

6. אופים במשך 8-10 דקות נוספות או עד ששולי הבצק מזהיבים. מגישים חם לצד סלט עלים רענן.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר