חוגגים ט"ו בשבט עם שוק טלה ברוטב יין ופירות יבשים

לקראת חגיגת הפירות היבשים והפירות הצבעוניים שמקיפים אותנו בכל מקום, קבלו מתכון של השף אלי מנחם ממסעדת רודריגז בירושלים (אוכל, שיווקי)

פירות יבשים. (Miriam Alster/Flash90)

שוק טלה ברוטב יין ופירות יבשים | 6 מנות

מרכיבים:
כתף טלה
2 ענפים של רוזמרין
מעט סילאן
כף חרדל דיז'ון
שמן זית
מלח גס
פלפל שחור גרוס
10 שיני שום טרי

מרכיבים לרוטב:
1 בצל לבן קצוץ דק
1 בקבוק יין מתוק לקידוש
חופן צימוקים כהים
חופן צימוקים בהירים
20 יחי' משמש מיובש חתוך לקוביות
10 יחי' שזיף מגולען חתוך לקוביות
10 יחי' תאנים מיובשות חתוך לקוביות
2 מקלות קינמון
3 כפות סילאן

שוק טלה לט"ו בשבט ממסעדת רודריגז. צילום: יחצ

אופן הכנת הטלה:

מערבבים את כל החומרים יחד עד לקבלת מרינדה לבשר. מורחים את הטלה, מכניסים ל18 דקות, לתנור שחומם מראש בחום הכי גבוה. מוציאים מהתנור ועוטפים את התבנית בנייר אפיה ונייר כסף ומכניסים לתנור בחום 170 מעלות למשך שעתיים עד שהבשר נימוח.

אופן הכנת הרוטב:

מזהיבים בסיר עם מעט שמן את הבצל הקצוץ, מוסיפים את הפירות היבשים, מקלות הקינמון, הסילאן והיין. מרתיחים למשך 5 דק׳ על אש גבוהה עד שאדי האלכוהול מהיין יצאו. מנמיכים לאש נמוכה למשך 25 דקות עד שהרוטב סמיך.

אופן ההגשה:

במגש גדול מניחים את שוק הטלה ויוצקים מעליו את הרוטב ומקשטים באגוזי מלך.

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר