מה אוכלים היום?

מתכון לאַלּוּ גּוּבִּי: תבשיל כרובית ותפוחי אדמה הודי

הטרנד הקולינרי האחרון מעודד להפוך את הכרובית לאורז מדומה או תחליף גלוטן בריא יותר, אך לפעמים כל מה שאנחנו רוצים זה את הירק האהוב בצורתו המקורית. ואם להיות ספציפיים, הנה מנה הודית קלאסית, ארומטית ומלאת טעם (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
זמן הכנה25 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1 כף שמן קוקוס
  • 1 בצל, קצוץ
  • 1 ראש כרובית, מחולק לפרחים
  • 2 תפוחי אדמה גדולים בקליפה אדומה, מקולפים וחתוכים לקוביות
  • 1 כפית כמון טחון
  • 1 כפית כוסברה טחונה
  • 1 כפית גראם מסאלה (תערובת תבלינים הודית)
  • 1/2 כפית זרעי חרדל טחונים
  • 1/2 כפית כורכום
  • 1/2 כפית אבקת צ'ילי
  • מלח גס ופלפל שחור טרי

אופן ההכנה:

1. בסיר גדול, מחממים את השמן על אש בינונית. מוסיפים את הבצל ומאדים עד לשקיפות, במשך כ-4 דקות.

2. מוסיפים את פרחי הכרובית וקוביות תפוחי האדמה ומערבבים היטב. מתבלים בכמון, כוסברה, גראם מסאלה, זרעי חרדל טחונים, אבקת כורכום, אבקת צ'ילי, מלח ופלפל שחור לפי הטעם, ומערבבים.

3. מכסים את הסיר ומנמיכים לאש קטנה. מבשלים עד שהירקות רכים מאוד, במשך 18-20 דקות.

אופן ההגשה: מחלקים את התבשיל בין 4 קערות אישיות, מפזרים מעל כוסברה קצוצה, רצועות בצל סגול ופלחי לימון. מוסיפים בצד לחם נאן (פיתה הודית מצוינת שאפשר לקנות או להכין בבית) ומגישים מיד. התבשיל נשמר היטב במקרר עד 4 ימים.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר