מנצלים שאריות

מתכון לבטטות אפויות ממולאות בחזה עוף ופסטו

מתלבטים מה לעשות עם השאריות של העוף? פסטו עוף שתמלאו איתו בטטות נימוחות אחרי אפייה. במילים אחרות, זו מנה עיקרית עם פרצוף של תוספת שכל כך קל להכין. כמו כן, היא נהדרת לל"ג בעומר המתקרב (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 1 כוס אגוזי מלך לא מומלחים
  • 4-5 שיני שום
  • 3 כוסות עלי בזיליקום טריים
  • 2 כוסות עלי תרד
  • 2/3 כוס שמן זית
  • 1.5-2 כפות מיץ לימון טרי
  • 2 כפות שמרים תזונתיים (אופציונלי)
  • 3/4 כפית מלח ים
  • 3 כוסות חזה עוף מבושל, קרוע או 450 גרם חזה עוף לא מבושל, צלוי במחבת
  • 6 בטטות בינוניות
  • שמן קוקוס ומלח לאפייה

אופן ההכנה:

1. מחממים את התנור ל-200 מעלות. שוטפים ומנקים היטב את קליפת הבטטות, מצפים אותן במעט שמן קוקוס, מפזרים עליהן מלח ים, ומסדרים אותן בתבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים במשך 60-70 דקות, עד שהן מתרככות.

2. במקביל, מכינים את הפסטו. במעבד מזון, טוחנים יחד במהירות גבוהה את אגוזי המלך, השום, הבזיליקום, התרד, שמן הזית, מיץ הלימון, שמרים תזונתיים ומלח, עד לקבלת תערובת אחידה.

3. בקערה גדולה, מערבבים את העוף המבושל עם הפסטו.

4. חוצים כל בטטה אפויה לשניים, ומניחים במרכז בנדיבות מתערובת העוף והפסטו. ניתן להגיש מיד או להחזיר לתנור ל-5 דקות נוספות.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר