באנו לשדרג

מתכון לסלט אבטיח, רוקט, נענע ופטה - ברוטב ויניגרט

כשהטמפרטורות ממריאות, כל מה שבא לנו להכניס לפה מסתכם בנוזלים קרים ומרעננים. מזל שגילינו את הסלט הבא שעונה להגדרה הזו במדויק - כי אנחנו לא באמת יכולים להתקיים על מילקשייקים בלבד (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
סלט אבטיח, עלי רוקט, נענע וגבינת פטה - ברוטב ויניגרט (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
חלבי

לסלט:

  • 3 כוסות קוביות אבטיח, ללא גרעינים
  • 6 כוסות עלי רוקט, שטופים, יבשים וקצוצים
  • 2 כוסות של גבינת פטה, חתוכה לקוביות
  • 1 כוס עלי נענע טריים, קצוצים

לרוטב:

  • 1/4 כוס מיץ תפוזים סחוט
  • 1/4 כוס מיץ לימון סחוט טרי (2 לימונים)
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 1 כף דבש
  • 1 כפית מלח גס
  • 1/2 כפית פלפל שחור טחון

אופן ההכנה:

1. מקציפים יחד מיץ התפוזים, מיץ הלימון, הדבש, המלח והפלפל. באיטיות מוסיפים את שמן הזית ומערבבים כל הזמן, כדי ליצור תחליב. אם לא משתמשים תוך שעה, מאחסנים את רוטב הוויניגרט במקרר, כשהוא מכוסה.

2. מניחים את העלים, האבטיח וגבינת הפטה - בקערה גדולה. מטפטפים כמות מספקת מהרוטב כך שתכסה את כל מרכיבי הסלט ומגישים מיד.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר