לכבוד שבת

חריף אש: מתכון לסלט משוויה מרוקאי

בנבחרת הסלטים המרוקניים, סלט המשוויה תופס ללא ספק את אחד המקומות הראשונים. לשרוף, לקצוץ ולתבל היטב - זה הסוד שמשלב בין מתיקות הירקות לחריפות הטובה של הסלט (מתכונים, אוכל)

מורן פינטו | כיכר השבת |
סלט משוויה (צילום: shutterstock)
זמן הכנה35 דק'
רמת קושיקשה
פרווה

רכיבים

  • 6 פלפלים אדומים
  • 3 פלפלים חריפים
  • 1 חציל גדול
  • 4 עגבניות
  • 6 שיני שום גדולות
  • 4 כפות שמן זית
  • 1/2 כף מלח

אופן ההכנה:

רגע לפני: בנבחרת הסלטים המרוקניים, אין ספק שסלט המשוויה תופס את אחד המקומות הראשונים. לשרוף, לקצוץ ולתבל היטב - זה הסוד שמשלב בין מתיקות הירקות לחריפות הטובה של הסלט.

• קולים על אש גלויה את כל הירקות - הפלפלים, החציל והעגבניות בשלמותם, עד שהקליפה נחרכת ומשחירה היטב.

• מעבירים לשקית וסוגרים כך שהירקות "יזיעו", וכך יהיה קל יותר לקלף אותם.

• מסירים את הקליפה השחורה כולה מהירקות.

• קוצצים דק דק בסכין חדה את כל הירקות, ומעבירים לקערה.

• כותשים את שיני השום, ומוסיפים לקערת הירקות הקצוצים. מתבלים בשמן הזית והמלח, ומערבבים היטב.

אופן ההגשה: חם או קר. הסלט נהדר לשולחן השבת, או כתוספת לארוחה בסגנון פיקנטי. ניתן לשמור את הסלט במקרר כשהוא בכלי אטום עד שבוע וחצי.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר