סוכות תשפ"א 2020

מתכון לסלט שומר ותפוזים מרענן

מורן פינטו עם מתכון לסלט שהבסיס שלו זה שומר ותפוזים שאחראים לחלק המרענן והחמצמץ, אבל משם? השמיים זה הגבול. תוכלו להוסיף לסלט חמוציות, פקאן מסוכר, שקדים או בכלל עלי בזיליקום, כוסברה קצוצה וקוביות אגסים. כל מה שמרגיש לכם נכון וטעים (מתכונים, אוכל)

סלט שומר ותפוזים (צילום: shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1 שומר, פרוס דק, ללא הליבה
  • 1 תפוז, פרוס דק לעיגולים או מחולק לפלחים (ניתן להחליף באשכולית אדומה)
  • 2 כפות שמן זית
  • 1/2 תפוז סחוט טרי
  • 1/2 לימון סחוט טרי
  • 1/2 כפית סוכר חום
  • מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:

1. מניחים בקערת ערבוב את פרוסות השומר והתפוזים (אם משתמשים גם באגסים, תפוחים, בצל סגול או כל פרי / ירק - הוסיפו אותם גם), יוצקים מעל את מיץ הלימון, מיץ התפוזים ושמן הזית, מתבלים בסוכר חום, מלח ופלפל שחור. מערבבים הכל יחד ונותנים לטעמים להיספג במשך 30 דקות לפחות לפני ההגשה.

2. סמוך להגשה, מעבירים את תכולת הקערה לכלי הגשה (בשלב זה אפשר להוסיף כוסברה קצוצה, עלי בזיליקום, פקאן או שקדים), מסדרים יפה את הסלט ומגישים.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר