אכילה רגשית

נזקי המלחמה: כך תשמרו על תזונה בריאה גם בזמני לחץ

הלחץ של התקופה האחרונה פגע בהרגלי התזונה של רבים מאיתנו. כאן נחקור את משמעות התזונה בתקופות לחץ, את השפעת הלחץ על הרגלי האכילה שלנו ונציע טיפים מעשיים לשמירה על תזונה בריאה בעיצומן של סערות החיים (תזונה, בריאות).

טובה אור | כיכר השבת |
אכילה רגשית (צילום: שאטרסטוק)

אנו נמצאים בתקופה לא פשוטה. תקופת מלחמה שהחלה במתקפת פתע נוראית. מאורעות אלו מגבירים בכולנו את הלחץ. לחץ יכול לגבות מחיר הן מהרווחה הנפשית והן הפיזית שלנו. בתקופות מאתגרות אלו, שמירה על תזונה מאוזנת ומזינה הופכת להיות חיונית יותר ויותר.

השפעת לחץ על תזונה

מתח, בין אם כרוני או אקוטי, יכול להשפיע באופן משמעותי על הבחירות התזונתיות שלנו. עבור רבים, מתח מעורר מפל של תגובות הורמונליות, מה שמוביל לתשוקה מוגברת למזון מתוק ועתיר שומן. תגובה זו מוטבעת לרוב כתופעת "אכילה רגשית". צריכת מזונות מנחמים אלו עשויה לספק תחושת הקלה זמנית, אך היא יכולה לתרום למעגל של תזונה לקויה והחמרת המתח.

חשיבותה של תזונה בריאה בזמנים לחוצים

בעוד שלחץ יכול לגרום לנו להגיע לאפשרויות המזון המהירות ולעתים קרובות- לא בריאות, דווקא בזמנים אלו הגוף והנפש שלנו זקוקים יותר להזנה נכונה. תזונה מאוזנת ממלאת תפקיד מרכזי בתמיכה בחוסן נפשי וגופני כאחד. מזונות עתירי רכיבים תזונתיים מספקים את הוויטמינים והמינרלים החיוניים הדרושים לתפקוד מיטבי של המוח, תמיכה במערכת החיסונית וחיוניות כללית.

רכיבים תזונתיים מרכזיים לעמידות במתח

קומפלקס ויטמין B: ויטמיני B, כולל B6, B9 (פולאט) ו-B12, ממלאים תפקיד מכריע בתמיכה במערכת העצבים. ויטמינים אלו מעורבים בייצור של נוירוטרנסמיטורים המווסתים את מצב הרוח ותגובת הלחץ.

חומצות שומן אומגה 3: נמצא בדגים שומניים, זרעי פשתן ואגוזי מלך, חומצות שומן אומגה 3 נקשרו לרמות נמוכות יותר של מתח וחרדה. הם גם תורמים לבריאות תאי המוח ולתפקוד הכללי של מערכת העצבים.

נוגדי חמצון: פירות וירקות עשירים בנוגדי חמצון, כגון פירות יער, תרד וקייל, יכולים לסייע במאבק בלחץ החמצוני המלווה לעתים קרובות בתקופות של מתח מוגבר.

חלבון: צריכת חלבון מספקת, חיונית לשמירה על רמות סוכר יציבות בדם, קידום תחושת שובע ומניעת קריסת אנרגיה הקשורה ללחץ.

דרכים לאיזון התזונה בזמנים לחוצים

תכנון ארוחות: תכנננו את הארוחות שלכם מראש כדי להבטיח שיש לך מגוון אפשרויות מזינות זמינות. זה יכול לעזור לכם לעמוד בפיתוי של אכילת מאכלי נוחות כאשר הלחץ גובר.

אכילה מודעת: תרגלו אכילה מודעת על ידי תשומת לב לאותות הרעב והשובע של גופכם. הימנעו מהסחות דעת במהלך הארוחות, והתענגו על כל ביס כדי לשפר את הקשר שלכם עם האוכל שאתם צורכים.

הרבו בנוזלים: התייבשות עלולה להחמיר את השפעות הלחץ. הימנעו מהתייבשות על ידי שתיית כמות מספקת של מים לאורך היום.

הגבילו קפאין וסוכר: בעוד שכוס קפה או פינוק מתוק עשויים לספק דחיפה רגעית, צריכה מוגזמת של קפאין וסוכר עלולה להוביל להתרסקות אנרגיה והחמרת רמות הלחץ. צרכו אותם במתינות.

זכרו, תזונה מאוזנת לא רק מספקת את הדלק הדרוש לגופכם אלא גם תורמת לנפש בריאה, אף בעיצומה של תקופת לחץ.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר