המאפייה

מתכון לפוקצ'ה מנצחת - ענן מבפנים, פריכה בשוליים

מורן פינטו עם מתכון בסיסי פשוט וקל להכנת פוקצ'ה - ההכלאה האיטלקית הנפלאה בין פיתה לבצק פיצה עסיסי. התוצאה: לחם שטוח שמנמן ושומני, מתובל וארומטי שאי אפשר להפסיק לאכול. הפוקצ'ה פרווה ותצטרף בשמחה לכל ארוחה - חלבית, פרווה ובשרית (מתכונים, אוכל)

פוקצ'ה (צילום: מורן פינטו)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 500 גרם קמח לבן או קמח כוסמין לבן מנופה
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 2 כפיות שמן זית
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית סוכר
  • 300 מ"ל מים פושרים

לציפוי:

  • שמן זית, מלח גס וטימין טרי, קצוץ

אופן ההכנה:

1. בקערה גדולה, מערבבים את הקמח, השמרים, שמן הזית, הסוכר והמלח. מוסיפים את המים תוך כדי ערבוב מתמיד עם כף סיליקון או כף עץ עד שהתערובת מתאחדת לבצק רך ודביק.

2. מזלפים שמן זית בנדיבות על הבצק, מכסים את הקערה ומתפיחים במשך 50 דקות במקום חמים.

3. משמנים את הידיים, תולשים מהבצק חתיכה גדולה ועל משטח עבודה נקי, פותחים ומעצבים אותה בידיים לגודל הרצוי (פוקצ'ה דקה או עבה יותר, לבחירתכם).

4. מסדרים את הפוקצ'ות בתבנית מרופדת בנייר אפייה ובעזרת כריות הידיים יוצרים גומות בבצק.

5. מזלפים שמן זית על הפוקצ'ות, מפזרים מלח גס וטימין ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 20 דקות, עד שהפוקצ'ות מזהיבות ומקבלות גוון שחום יפה בצדדים.

(צילום: מורן פינטו)

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר