טיפים ליוצאים לר"ה

חסר סיר, המרק נשפך והעוף נמעך: היציאה לא חייבת להיראות כך!   

הם משתרכים לכוון התחנה כששובל הולך אחריהם: שובל של טיפות טשולנט, שובל של טיפות רסק פירות, שובל של מרק, וכו'. יחדיו הם יוצרים תרכובת מעניינת על המדרכה. • טלו טיפים לאריזת האוכל לקראת היציאה לדירת ארוח בר"ה (חגים, משפחה).

טובה אור | כיכר השבת |
טיפים לאריזת האוכל ביציאה לדירת האירוח בחגים (צילום: שאטרסטוק)

אם יצאתם לרחוב אי פעם בערב ראש השנה אני בטוחה שנתקלתם בתמונה הזאת:

משפחה שלמה עומדת בפתח הבניין, כל ילד נוטל ביד אחת מזוודה וביד השנייה: סיר או תבנית. הגדולים חוגרים עוד כמה צרורות סביב מותניהם. אב המשפחה רץ כמה פעמים חזרה לבית, פעם בשל סכין שנשכחה בבית, פעם בגלל גליל ניילון ועוד כמה פעמים רק כדי לוודא שלא נשארו חפצים (או ילדים) בבית. לבסוף הם מחליטים שאפשר כבר ללכת לכוון התחנה, אך בחירת הבנות נזכרת שהיא לא לקחה נעל בהירה לבגד של היום השני. היא כמובן חוזרת הביתה. הפעם היא לא מתעצלת, בשונה מהסבב הראשון, אז חיפשו מתנדבת שתרוץ חזרה להביא את עוגת הדבש שנשכחה...

הם משתרכים לכוון התחנה כששובל הולך אחריהם: שובל של טיפות טשולנט, שובל של טיפות רסק פירות, שובל של מרק, וכו'. יחדיו הם יוצרים תרכובת מעניינת על המדרכה.

אב המשפחה סופר שוב ושוב את החבילות. האם סופרת את הילדים והילדים סופרים את הפסיעות עד לתחנה- המשא כבד להם.

האוטובוס מגיע. הם מתחילים להעמיס את מחלצותיהם בתא מטען. הנהג צופר ומתעצבן. אנשים מניחים עגלות ומזוודות על האוכל. חלק מהצרורות עולים לאוטובוס. מחצית ממושבי האוטובוס נתפסים מן התכולה. אנשים רוטנים. אבל בסוף האוטובוס יוצא לדרכו, כשכל הנוסעים במתח: מתי הם ירדו מהאוטובוס? ואיך תיראה הירידה?- כולם נושאים תפילה שלא יינזקו מרוטב העגבניות האדום שעושה את דרכו יחד עם האוטובוס.

שלוש תחנות לפני הירידה מורגשת תכונה ניכרת באוטובוס. האב יורה צרור של הוראות. הילדים רצים בין מושבי האוטובוס, אוספים את צרורותיהם. כשהם יורדים, הרעש ניכר היטב: "לקחת את הסיר"? "השקית הכחולה אצלך?" "החד פעמי?". הם עולים ויורדים שוב ושוב. הנהג צופר. סוגר את הדלת שוב ושוב באיום. ובסוף האוטובוס עוזב את התחנה. מרחוק נראה האב יוצא בריצה אחרי האוטובוס. מנסה נואשות להשיגו. למרות המאמצים. משהו נשכח באוטובוס.

אם אתם יוצאים לחג על נשותיכם, טפייכם, מאכלכם ומשקכם, זו אכן יציאה מורכבת אך ניתן בכל אופן לשנות במעט את התמונה.

טלו טיפים להתארגנות נכונה ליציאה עם אוכל לחג:

הכלל הראשון הוא 'רשימות': הכינו רשימה של הדברים שעליכם להכין: רשימה שקשורה למזוודה הקבועה, רשימת אוכל, רשימת חד- פעמי, רשימה של כלים וכל מה שתזדקקו לו בראש השנה. הכינו את הרשימה מראש ביישוב ובנחת. אל תשכחו את הדברים הקטנים: מלח, סוכר, שמן, נייר מגבת- כל מה ששימושי בבית. לאחר הבישול- הכינו רשימה של מאכלים אשר צריכים לצאת מהמקרר והמקפיא ברגע האחרון.

הכלל השני הוא: הכינו אוכל המותאם לניוד: בראש השנה רב היום עובר על התפילה ואין זמן לאכול הרבה אז זה לא הזמן 'להשתגע'… הכינו אוכל פשוט אשר ילדים אוהבים, כמו שניצל ותפו"א. את הביצועים הקולינריים המצוינים שלכם תשמרו לסוכות.

הכלל השלישי הוא: "אל תתקמצנו בניילון נצמד". ארזו הכל היטב. הכלל: "לא בוכים על חלב שנשפך", לא עובד כשאת רואה את כל האוכל שעמלת עליו שעות מתמוסס בדרך.

הכלל הרביעי- הכינו הכל מראש. אל תחכו לרגע האחרון. מלאכת האריזה לוקחת הרבה מאד זמן ויש לקחת בחשבון את הזמן שלוקח לאוכל להצטנן. לא בריא לעטוף אוכל חם בניילון נצמד וגם אוכל חם מועד להישפך…

הכלל החמישי- רשמו בלורד ארטליין בכתב ברור על כל קופסא או סיר (לא על הניילון נצמד שיוסר), מה המאכל ולמתי נועד. לדוגמא- "דגים- בוקר". זה יעזור לכם בארגון המקרר בדירת האירוח.

וכעת נדריך אתכם כיצד לארוז לפי מרכיבי הסעודה:

מנות עיקריות- בשר- צננו אותו- חתכו לפרוסות וארזו בנייר כסף ומעליו ניילון נצמד. את הרוטב קררו וארזו בנפרד בקופסת אחסון או בקבוק כשהוא ארוז היטב בניילון נצמד! כך גם לגבי עוף או כל מנה עיקרית- ארזו את הרוטב בנפרד.

תוספות- פשטידות- עדיף בתבניות אישיות- זה קל לניוד והגשה.

סלטים- סלטים המכילים רוטב- אחסנו את הרטבים בבקבוקים נפרדים. ניתן למחזר בקבוקים ריקים של רוטב צילי, טריאקי, וכו' ושוב- עטפו את הבקבוק וקופסת האחסון של הירקות עם המון ניילון נצמד.

קינוחים- זה לא הזמן לגלידות. נקטרים- ניתן לאחסן בבקבוק. כמו"כ, סופלה ופרות חתוכים הם קינוחים מצוינים המתאימים לנסיעה.

מרקים- הכינו מראש, קררו וארזו בבקבוק. את הירקות והעוף ארזו בנפרד בקופסאות אחסון. עטפו היטב בניילון נצמד.

חמין- (השנה יוצא בשבת). בשלו ביום חמישי וקררו (לא טוב בהקפאה). ארזו היטב. ניתן גם להכין מראש סיר עם כל החומרים ללא בישול, לארוז, להוסיף מים בדירת אירוח ולבשל.

לפני שאתם יוצאים עברו שוב על הרשימות, כולל רשימת המקפיא והמקרר וודאו שלא שכחתם כלום. מומלץ להציץ שוב על המקרר והמקפיא, לוודא שלא נשאר שם כלום. עברו גם על שאר הארונות. וודאו שלא שכחתם אף פריט חשוב.

אחסנו את כל האוכל בקופסאות קרטון שטוחות כמו בירקן (התארגנו עם זה מראש).

לפני היציאה ספרו את המארזים וחלקו באופן ברור מי אחראי על כל חבילה. במשך ה"מסע" ספרו מדי פעם את החבילות. וודאו שכולן קיימות.

ממליצה מאד לנסוע ברכב או הסעה פרטית. לפחות שרק חלק מהמשפחה תיסע עם האוכל. לא מתכוונת להתערב בחשבון הפרטי, אבל קחו בחשבון שנסיעה באוטובוס עם כל הפקלאות מתישה מאד וגורמת הרבה נזקים לאוכל שלכם ולחפצים של הנוסעים האחרים.

כשאתם מגיעים בשעה טובה לדירה, בתקווה שאתם מרוצים ממצבה, סדרו מיד את האוכל. מיינו במקרר את האוכל לפי הסעודות. קררו מיד את כל מה שצריך קירור והעמידו את האוכל על הפלטה. חבל שתגלו בעוד זמן מה שהאוכל התקלקל.

חג שמח ושנה טובה ומתוקה!

יש לכם טיפים נוספים? - מוזמנים לשתף מניסיונכם

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

Mame לאישה הדתית