הנתונים המלאים

שר החינוך: אין הצדקה לסגור מוסדות לימוד

במהלך דיון במליאת הכנסת, הציג שר החינוך יואב גלנט את הנתונים המלמדים שאין צורך לסגור את בתי הספר והם אינם מהווים מוקדי הדבקה. 'אמשיך להיאבק למענכם', הוסיף (ארץ)

במהלך דיון במליאת הכנסת היום (רביעי) בנושא התחלואה, עלה שר החינוך יואב גלנט לנאום, והבהיר כי שיעור ההדבקה עומד על פחות משליש ולכן אין כל הצדקה לסגירות מוסדות החינוך בישראל.

שר החינוך הציג את הנתונים ואמר: "אמשיך להיאבק למען התלמידים, המורים וההורים. מערכת החינוך היא עוגן של יציבות בעבורם ובעבור המשק הישראלי. אני פועל מתוך אחריות לאומית ומתוך ראייה כוללת של מערכת החינוך, מערכת הבריאות והכלכלה".

"מערכת החינוך", הוסיף גלנט, "תחת הנהגתי אינה עוסקת בהערכות כלליות אלא באיסוף נתונים, בהפקת משמעויות ובקבלת החלטות בהתאם. כל תלמיד שנדבק מתועד וסביבתו נבדקת בצורה יסודית".

נתוני ההדבקה במוסדות הלימוד

בהמשך הדיון, הסביר גלנט כי הוא ואנשיו עקבו אחר נתוני ההדבקה במערכת החינוך וזה המידע שהם הצליחו לדלות ולאסוף.

• שיעור התחלואה בציבור הכללי גבוה פי 3 מאשר בקרב הילדים בבתי הספר של החופש הגדול. שיעור הילדים החולים נמוך משמעותית מחלקם באוכלוסייה.

• לרוב מקור ההדבקה בקרב שכבות הגיל הללו התברר כחיצוני למוסדות החינוך.

• הנחיותיו המחמירות של משרד החינוך, בשכבות הגיל הללו, הביאו לביצוע מספר שיא של בדיקות ועם זאת, לא נמצאו מקרי התפרצות נרחבים.

"בתקופה מורכבת זו, אני שוקל את הדברים בכובד ראש מתוך אחריות לאומית ותוך הסתכלות על החינוך, על הכלכלה ועל הבריאות. בעת הזו עמדתי היא כי יש להמשיך את קיום בתי הספר והגנים של החופש הגדול כמתוכנן, בשבועיים הקרובים", אמר גלנט.

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

10
שר החינוך נראה מנותק. הגל השני התחיל בבתי ספר תיכוניים. הם לא נשמרים כלל!!! אסור להתחיל את שנת הלימודים הבאה כרגיל.
מודאג
9
מה עם הצוות?מה עם המורים?חוצפה תתבייש לך!!!
איציק ישראל
8
לא ידעתי לא שומעים אותו לא שומעים עליו כנראה שהוא יושן חזק
רפי
7
כן ראינו ראינו איך אין הצדקה
אודיה
6
אין סוף לאטימות. גננת אחת כבר נפטרה לאחר שנדבקה מאוד הילדים בגן. זה לא מספיק??????
לשר לא מספיק הדוגמא של הגננת שנדבקה בגן
5
איש מטומטם בגלל מוסדות החינוך שהיו 'חייבים' ו'חיוניים' להיפתח, אנחנו בגל הנוכחי
פוץ
4
בנא' שרוט עובד על עצמו בלבד . רב ההידברויות החלו במערכת החינוך ... תמשיכו ליקר את הכלכלה יותר מהבריאות על מי אתה עובד שקרן שכמוך טיפש מטופש
יונית
3
כן תנו לנו לסיים את הזמן כמו שצריך
ד
2
יש תלמידים בסיכון, מה איתם??? זה ממש לא הוגן! אני תלמידה בסיכון ואסור לי להגיע לביה"ס. איך אני אצליח להשלים 7 שעות למידה מהבית??? ומי בכלל תרצה לשבת ולהסביר לי מה למדו כל יום במשך הרבה שעות?
אבל הי
1
די כבר! כן חייבים לפתוח את מוסדות הלימוד! אי אפשר לעצור הכל! באמת מסכנים האנשים והתלמידים בסיכון אבל אי אפשר שכולם יישארו בבתים למידה מרחוק היא לא אפקטיבית וגם אם תלמידים נדבקים הם צעירים ויעברו את הקורונה בקלות כמובן שזה יהיה עם כל ההנחיות של משרד הבריאות ותמיד אפשר לצרף בשידור חי תלמידים שלא יכולי
אחת

אולי גם יעניין אותך:

עוד בקורונה - כל העדכונים: