פרסום ראשון

כואב לליטאים שספרדים מתאחדים"

שעות לקראת כינוס ראשי הישיבות הספרדיות, מפעילים גורמים בכירים בציבור הליטאי מסע לחצים על רבנים, בכדי שאלו יבטלו את הגעתם לכנס החירום. מקורב לאחד המשתתפים בכנס: "כואב לליטאים שהספרדים מתאחדים וראשי ישיבות מגיעים לכנס מרכזי". בני ביתו של הרב שטיינמן: "הוא מעודד את קיום הכנס" (חרדים)

חכם שלום כהן והגראי"ל שטיינמן (צילום: כיכר השבת)

פרסום ראשון: שעות ספורות קודם פתיחת כנס החירום של ראשי הישיבות הספרדיות באולמי 'שירת ירושלים', מפעילים בכירים בציבור הליטאי לחץ כבד על ראשי ישיבות רבים, ומבקשים מהם: "אל תשתתפו בכנס החירום".

ל"כיכר השבת" נודע, כי בשעות אלו פונים לראשי הישיבות בכירים בציבור הליטאי, ומבקשים מהם בצורה מפורשת שלא להשתתף בכנס החירום הספרדי.

ככל הנראה, הרבנים הספרדים המשתייכים לקבוצת 'מרביצי', המקורבים לציבור הליטאי, יבטלו את הגעתם לכינוס. חלקם כבר העבירו את ההודעה כי אין בכוונתם להגיע לאירוע. זאת למרות שמוקדם יותר הם אישרו את הגעתם אליו.

לדברי גורמים המעורים בארגון העצרת "ברגע האחרון ביקש מרן הגראי"ל שטיינמן שלא להרבות בכינוסים, ולכן גורמים בציבור הליטאי פתחו בלחצים לביטול השתתפותם של חלק מראשי הישיבות".

בני רבינוביץ, איש 'דגל התורה' הכחיש את הטענות בשיחה עם 'כיכר השבת' ואמר כי "מרן ראש הישיבה חיזק ועודד את ראשי הישיבות שפנו אליו להשתתף בכנס, מרן רואה בכך משום חיזוק גדול למערכה".

מנגד, יש כאלו שרואים את התמונה אחרת: "כואב לליטאים שהציבור הספרדי מתאחד וראשי הישיבות מגיעים לכנס מרכזי" אומר מקורב לאחד מראשי הישיבות שצפוי להשתתף הערב בכנס, "רק לליטאים מותר לערוך כנסים?" הוא שואל, "אנחנו חייבים כל היום להיגרר אחריהם?".

המקורב מוסיף ואומר: "גם בתקופתו של מרן רבינו עובדיה יוסף זצוק"ל, הרבנים של 'מרביצי' הכאיבו לו הרבה, רק בשנים האחרונות הם נרגעו קצת, עכשיו אחרי פטירתו הם מנסים להתעורר שוב".

לסיום אומר המקורב: "אנחנו צריכים לומר לעם כולו: אנחנו ספרדים, וכמו שלהם יש את הרב שטיינמן, לנו יש את ראש הישיבה הגאון חכם שלום כהן, והוא זה שיחליט לנו מתי לקיים כנסים ומתי לא. ראש ישיבה ליטאי לא יכול לכפות את דעתו על הציבור הספרדי כולו".

כזכור, הבוקר נחשף ב'כיכר השבת' כי הרב נתן בן סניור, שלח אמש (מוצ"ש) שליח מיוחד למעונו של מרן ראש הישיבה הגרא"יל שטיינמן, בכדי לשאול האם אין בכינוס הספרדי משום פגיעה בכינוס ראשי הישיבות הליטאיים שנערך בראשותו בשבוע שעבר, ואולי יש להסתפק בכינוס אחד. על כך ענה הגראי"ל: "הדבר אינו פוגע. אדרבא, חשוב ללכת ולחזק את הכינוס נגד גזרת הגיוס".

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

14
בס"ד. לא הליטאים, לא החסידים, לא הדתיים לאומים, אף אחד לא גרוע כמו אלה. משחקים לתוך הידיים של הליטאים כל הזמן, אלו באמת מתנהגים כמו שפחות, לא בני שפחות, כל הזדמנות שיש לנשק לליטאיות את הרגליים ולירוק על מסורת ספרד - הם כבר שם.
שמואל בן אברהם
13
יש לכם מספיק בעיות משלכם דייייייייי
ספרדי שנמאס לו
12
אין בהם לא תורה ולא דין ולא דיין ואינם חרדים !!!
תיבא יקום
11
גזירות הגיוס ,שנאת אחים שלכם לא תאמן,כל טיפש רואה את זה, תמשיכו תמשיכו,הגזירות יתקיימו עד שתהיו מאוחדים ,אתם אלו שממיתים את עצמכם.
אלון
10
בני הספרדים היו הראשונים שבאו לעולם הזה, אברהם יצחק יעקב- כנען, מצרים אור כשדים-עיראק, אח"כ בני ישראל יצאו ממצרים ע"י משה ואהרון, ממצרים. ואח"כ נכתבה התורה שבכתב והתלמוד בבלי, בבבל-עיראק, והתלמוד הירושלמי- בארץ ישראל, הראשונים היו ספרדים- רמב"ם רי"ף הר"ן הרמב"ן ר' יונה- כולם מספרד מרוקו ואיטליה, גד
חיים
9
הרי לכל בר דעת מובן שסיבת הגזירה היא הפירוד בציבור שומרי המצוות. כל זמן שיש שנאת חנם בין מגזרים או מאבקי כח מיותרים זה מכעיס את הקב"ה! וגורם לעיכוב הגאולה ממש! הלוואי שכל הליטאים היו כמו רבם הרב שטיינמן שליט"א אשר בנפשו בוערת אהבת ישראל אמיתית! רבותי צריך לעשות הכל כדי להשכין שלום ואחדות בעם ישראל,
איש
8
בושה! במקום שיעשו שלום בניהם, הם רק מלבים ריבים. במקום לעשות הכל למען ה' יתברך, כל אחד עושה למען כבודו, כיסאו וכספו(שהאירוניה שכולן מתחילות באות כ', שכמובן כשנכנסת בשלום יוצרת מכשול). הרבנים כולם צריכים לעשות שלום, המלחמה שלנו זה לא בנינו אלא נגד הערב-רב שבתוכנו! וזה קרב של כולנו חרדים, חב"דניקים, צ
יניב
7
עדיף באמת שלא יתכנסו אם זה הרב שלהם
david_nag
נגד כבוד התורה וחכמיה? מה הזלזול הזה???
מרן היביע אומר
אתה מנובל ורשע משתמש בשמו של מרן ומבזה אותו תרד מה שם הזה ותפסיק לבזות את מרן
שטינמן
6
המחלוקת ושנאה בתוך הציבור החרדי הוא האיום הגדול ביותר לא הצבא ולא לפיד !
חרדי שפוי וחרד
5
כרגיל ראש ישבת מאור התורה אשר אינה מכניסה את ספרי מרן זיע"א לא הגיע הוא רוצה להיות שכנזי מגעיל................
ספרדי גאה
4
לא מספיק כל המריבות שיש לליטאים בינם לבין עצמם... עכשיו הם רוצים לסבך גם את הספרדים יחד איתם...
ליטאי סכסכן
3
חולמים על הקמת בית ומשפחה נסיתם כבר הכל,אך ללא הצלחה יש לכם סיבה להיות בשמחה יש פתרון!!! בניין עדי עד------- אתר ההכרויות החדש לשומרי נגיעה, מהדרין מן המהדרין בעצת ובאישור גדולי ישראל! להרשמה: www.zugdati.co.il
אור
2
מוכנים אפילו לפגוע בכנס נגד הגייוס. העיקר למנוע מהספרדים להיות מאוחדים.
רפאל
הרסו למרן את החיים שלו, שפכו את דמו של מרן מעל גבי העיתונות המלוכלכת שלהם, ארגנו עצרות כנגד מרן, ויהי נס... לאחר פטירת מרן מה ראינו??? שכל השמנה והסלטה של הציבור הליטאי והחסידי גם יחד מדברים בשבחו ובחסרונו של מרן... מה קרה??? מגיעים לעצרות שמארגנים לעילוי נשמתו הטהורה של מרן, בוז לכם. לא תצליחו לפור
מרן היביע אומר
1
אין צורך להתייחס הגאונים הגדולים הרבנים יהודה כהן עזרא ניסן שלום כהן ומשה צדקה הרבה יותר משפיעים בקרב בני התורה מאשר הרבנים אברהם סאלים ושלום ביתאן
זעליג בוזגלו

אולי גם יעניין אותך:

עוד בחדשות חרדים: