אות הצטיינות

החרדי הצעיר שמתנדב במעון לנשים מוכות

שמואל גואטה, תושב רמות שבירושלים, רק בן 22, הוא חרדי שעושה היסטוריה - כגבר הראשון בארץ שמתנדב במעון לנשים מוכות. היום הוא זכה על כך לאות הצטיינות מהנשיא ראובן ריבלין בטקס מיוחד (חרדים)

אילוסטרציה (צילום: Hadas Parush/Flash90)

הבוקר (ראשון), אירח ראובן ריבלין נשיא המדינה מפגש הוקרה מיוחד לתשעת מצטייני השירות הלאומי-אזרחי לשנת התשע"ו, במסגרת שבוע ההצדעה השנתי למתנדבים לקראת סיום שנת ההתנדבות. במהלך המפגש הוענקו לתשעת המתנדבים תעודות הצטיינות על פועלם בתחומים שונים וכן נשאו דברים נציגי המצטיינים, הנשיא עצמו ומכובדים נוספים.

בין המתנדבים שזכו בהוקרה, בלט שמואל גואטה, צעיר בן 22 המתגורר בשכונת רמות שבירושלים, ומתנדב במסגרת השירות הלאומי-אזרחי במעון לנשים מוכות, בסייעו לילדי הנשים הללו. בכך הוא עושה היסטוריה כגבר הראשון בארץ שמתנדב במסגרת שכזו.

שמואל פנה לנשיא ואמר: "זו אופציה שמתאימה לכולם, ואפשר כבר להגיד שעכשיו אין תירוצים. אני גם רואה בזה ענין מאוד מאוד של אהבת ישראל, כפי שהשר אריאל הזכיר ש'בית המקדש נחרב בגלל שנאת חינם'. זו העזרה שאנחנו יכולים לתת".

(צילום: לע"מ)

הנשיא ריבלין פתח את דבריו ואמר: "חוסנה ושגשוגה של כל חברה בנוי על התורמים בעם. אומרים שאנו נמצאים בדור המסכים, ולנערים אין זמן להתעסק בדברים אחרים כי הם מול מסך כזה או אחר, ומנותקים מהעולם. כשקראתי על כולכם ראיתי כי יש לחברה שלנו עתיד טוב".

"לפני כמה ימים קראתי", סיפר הנשיא, "על מפעלים ומקומות ציבוריים שדורשים עובדים רק בגוון מסוים או ממגדר מסוים וזו חרפה. כשחברה מסוימת מקבלת עובדים רק לפי צבע עור או מגדר, אני מגנה זאת בכל פה".

הוא הוסיף: "כשאנו מדברים על מתנדבים אין אפליה. אנו רואים אתכם ויודעים שיש תקווה למדינת ישראל ולחברה שבה, ולא רק בפרוע פרעות אלא בכל יום, בהתנדב עם ברכו ה'. ברוכים תהיו".

מלבד גואטה, מצטייני השירות הלאומי-אזרחי הם: סלאבה יורצ'נקו, מתנדב עם ניוון שרירים שמרצה במסגרת פועלו על התמודדות עם קשיים ועל קבלת האחר במסגרת עמותת 'מקום לכולם' , אחמד זעאתרה מעין נקובא מתנדב בתחנת המשטרה בהראל, ליאורה כהן, בת שירות בודדה שהגיעה מצרפת המתנדבת עם קשישים, ניסן כאן ממוקד אפרת, עדית איבגי מהבית החם של בית החולים אלי"ן, רייזי קניגסברג ממשרד המשפטים, בראאה עאבד משרתת במשרד הפנים במזרח ירושלים ושדמית אביב מכבאות והצלה בעפולה.

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

15
(נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
ס"מ
14
תירגעו עם התגובות..מה נסגר איתכם..תיקראו טובבבבב הוא עובד עם הילדים
ר
13
אחרי חסדי פייני סוקניק גם הגברים עושים שימוש במעונות לנשים מוכות, כשרות אזרחי נפגשים במעונות מי שלא מצא מינו זה הזדמנות, מאד טבעית, גם בבתי הדין הרבניים נפגשים לסיבובים שניים ושלישיים עוד שרות לאזרח במגזר הדתי חרדי שנושא תרבות הזיווגים לוקה בחסר אין מודעות לפתיחת קשרים וקריירה בין שני המינים .
יודי
12
תזכירו לי אייך זה נאמר במגילה......
לאן הגענן
11
עוד חרדי, בטח גם בשמו ''הטוב'' גואטה, מי הוא יכול להיות כזה חרדי שמסתובב עם נשיים מוכות אחרי צבא כבר מתנדבים בכול מה שיש רק ריח של נשים לא רק צל של אישה הוא נקרא גם ח ר ד י בטח לא סתם חרדי כמו הצדיקים הנסתרים של דורנו למה שלא נכיר אותו מי הוא תעלו את תמונתו
חראדי
10
כתוב שהוא מתעסק עם הילדים של הנשים המוכות (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
נחי
טוב, הכותרת עשתה את שלה אבל לפי עניות דעתי העשירה...... עדין הוא צריך תפילות שלא יתפרו עליו איזה תיק העיקר שנראה כל אחד במעלת חברינו............. ולא בחסרונן
מה אתם אומרים
9
לא קראתם את הכתבה! הוא עובד שם ב"סייעו לילדי הנשים הללו".
ד
8
חסר מוסדות לילדים מוגבלים שהוא מחפש להתנדב במקומות כאלה.כאילו חסר נשים צדקניוןת שיעשו אתהמצווה
לאן הגענן
7
וגברים יתנדבו לגברים מוכים מה לא ברור
אני
6
אני בדרך כלל לא מגיבה אבל הפעם אני ממש זועמת. ראשית כל עוד אינכם מתנדבים בעצמכם- תשתקו!! אין לכם שום זכות לפתוח עליו פה כי הוא מתנדב במקום שלא לרוחכם. הוא זה שנותן מעצמו שלא על מנת לקבל פרס- כבדוהו. שנית- מדברי כמה מגיבים נשמע הזלזול בנשים אלו. האם הבעיה היא בהם שהיכו אותם? או בבעל, חית האדם שהעיז
ר.ה
יש לא מעט חיות אדם -נשים שבעליהן לא ילכו למעון אלא יורחקו באם יתלוננו על אלימות בת הזוג ולא יועילו רחמיהם על ילדיהם כהמערכת לא רוצה להכיר באלימות הנשים שסתם ככה או במיוחד ככה היא כלל וכלל לא נופלת מזו הגברית. נכון העוצמות הפזיות פחותות מטבע הדברים אבל עדיין מזיקות ומסוכנות (כשמדובר על חפצים ..)אך חמ
ריקי
בשני המקרים. לא משנה מי אלים - אבא, אמא, שניהם
ד
5
רק שלא יתפרו עליו גם איזה תיק הרי זה מגרה אותם לראות חרדי במקום כזה ולא להכפיש אותו, במעשים וכו'. לא נכתב מתוך שנאה ח"ו אלא מתוך רחמים שיבנה בית המקדש במהירה בימינו
מה אתם אומרים
4
לכל האנשים המלגלגים!!! הוא עושה עבודת קודש!!!!!! במקום שהאבא לא נמצא הוא ממלא במעט את מקומו.. הוא בחור מדהיםם. כל הכבוד!!!!!!!!!!!! יש לו יחס מדהים לילדים
בעד
3
אחר כך תתפלאו שיהיה שם איזה מקרה לא נעים
מיכל
2
מכת מדינה של נשים מוכות עוד מגפה עלנו ,
מקה
1
לא מצא מקום אחר להתנדב?! רק במעון לנשים מוכות.? ואתם עוד נותנים לו במה? (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
1

אולי גם יעניין אותך:

עוד בחדשות חרדים: