קידוש השם

התפילין נמצאו בין מאות טונות אשפה | צפו

החיפושים נערכים אחרי התפילין שנחשד כי נגנבו מבית הכנסת והתברר כי נפלו לפח. זה כבר יומיים של חיפושים קדחתניים בין מאות אלפי טונות של זבל על ידי עשרות מתנדבים חרדים | צפו (חרדים)

קידוש השם: כלי התקשורת בארה"ב מדווחים בהתרגשות כי נערכים חיפושים אחרי התפילין שנחשד כי נגנבו מבית הכנסת והתברר כי נפלו לפח. זה כבר יומיים של חיפושים קדחתניים בין מאות אלפי טונות של זבל על ידי עשרות מתנדבים חרדים.

הסיפור המרתק התרחש בשבוע שעבר כאשר אחד המתפללים בבית הכנסת בווילאמסבורג גילה כי הטלית והתפילין שלו נעלמו. בבדיקה של מצלמות האבטחה התברר כי הם נפלו לפח האשפה שבנתיים נאסף על ידי הרשויות העירוניות.

התקשורת המקומית מדווחת על מציאת התפילין

רבני השכונה פרסמו כרוז מיוחד בו קראו לכל מי שיכול לסייע בחיפושים להציל את כתבי הקודש מפני בזיון וכן שלא ייגרם מחיקת שמו יתברך.

בעקבות כך יצאו עשרות מתנדבים מהקהילה החרדית לחיפושים נרחבים כאשר הם נוסעים מרחק של שעות נסיעה למאגר הזבל שם הם מחפשים בין מאות טונות האשפה את האבידה הקדושה.

המצלמה קלטה: הרגע בו נעלמו התפילין

"זו זכות גדולה לחפש אחר התפילין הקדושות", אמרו המתנדבים לעיתונאים הגויים שלא האמינו למראה עיניהם את המסירות יוצאת הדופן למען כבודו יתברך.

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (17%)

לא (83%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

7
ואם מוסלמים היו מחפשים קוראן בחירייה גם זו הייתה סיבה ל׳התרגשות׳ או רק ל׳תדהמה׳ וקידוש אללה? (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
אויש נו
6
לרצפה. צריך לעשות כאין מעקות או משהו למנוע נפילת התפילין, לא לצופף אותם וכו'. הפח לא מקור הבעיה.
א
5
ממתי מניחים פח בצמוד לספריה של תפילין, גם מצד הקדושה וכבוד התפילין וגם מצד שעלולים ליפול. ממש אין שכל. (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
רותה
4
ולא הבנתי איך זה לא נימעך לגמרי הרי במשאיות זבל הכל נימעך כמו שצריך (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
אור
3
אני מאוד מקווה שהם ילמדו תלקח לא לשים פח זבל צמוד לתפילין (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
רפי
2
קשר תפילין הראה לעניו, תמונת ד' לנגד עיניו מסירות נפש של בנים לאבי'הם שבשמים!
גאולה בקרוב
1
זאת שטת ממדרגה עליונה להעמיד פח אשפה ליד ומתחת לארון קדוש בו התפילין כדאי למצוא לו מקום פחות מכובד.........
לחיאני עמרם

אולי גם יעניין אותך:

עוד בחדשות חרדים: