בית שמש

ביהמ"ש: יש לעקוב אחר תולי שלטי הצניעות

עיריית בית שמש הפסידה היום שוב בעתירתה להוריד ממנה את החובה להסיר את שלטי הצניעות בעיר, ואף שמעה מהשופטים כי היא אף חייבת לעקוב אחר תולי השלטים (חרדים)

שלט צניעות בבית שמש (צילום: ארכיון כיכר השבת. תמונה ראשית, אילוסטרציה: פלאש 90)

בית המשפט העליון החריף היום (חמישי) את הוראתו לעיריית בית שמש להסיר בתוך 14 יום מספר שלטים בעיר המחייבים נשים לעבור במקום בלבוש צנוע בלבד, בהוספת הוראות לעירייה - להציב במקום מצלמות שיתעדו מי עומד מאחורי תליית השלטים הבעייתיים ולקיים סיורים תכופים באזור.

ההוראות הללו נמסרו בתשובתו של בית המשפט העליון לעתירת העירייה היום בבקשה לעיכוב ביצוע ההוראה הקודמת, הזהה, על הסרת השלטים בטיעון כי אין בכוח אנשיה לאכוף את הדבר ורק המשטרה אחראית על זה.

תליית שלטי צניעות חדשים בבית שמש, באישון ליל (צילום ארכיון: יעקב לדרמן, פלאש 90)

כזכור, מיקום השילוט המדובר הוא בעיקר בשלושה מקומות, כולם באזור שכונת רמת בית שמש ב, מעוז הקיצונים החרדים: אחד במרכז המסחרי ברחוב נהר הירדן ועוד שניים ברחוב חזון איש.

התחייבויות העירייה בעבר שוב ושוב להסיר את השלטים הללו לא מועילות לה במיוחד, מאחר והם נתלים מחדש לאחר כל הסרה, מה שהוביל את בית המשפט לקנוס את העירייה בסך עשרת אלפים שקלים על כל יום בו השלטים לא יוסרו, בשל ביזיון בית המשפט.

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

9
(נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
יח
8
(נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
יח
7
כפיה חילונית של הממסד (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
ד
6
מזעהזה אוי לנו מיום הדין
אברהם
5
למה לאחר מאמצים רבים של המשטרה עד שעוצרים סיקריק משחררים אותו בקלות, בינתיים מי שסובל מהבריונות אלו התושבים החרדים היראים ושומעי דעת התורה.
אלון
4
יהיה מי שיהיה,אין לו זכות לתקוף ילדות ונערות. הייתי ממליץ לבית המשפט להכניס גם את משמר הגבול.
יהודי אמיתי
3
למה העיריה צריכה להציב מצלמות וכו' וחפש פושעים? אין זה מתפקידה.
ל
ך
פוי.
2
אם זה משטרה אם זה בית המשפט התפקיד שלנו הוא מה שפחות זכויות לתת למדינה להיות שותפים בחיי הדת כמה שהם יהיו יותר שותפים בחיי הדת כך פחות יש לנו סיכוי שיבוא המשיח שיתמלא סאתם יבוא המשיח
ברוך
1
רו
ופשוט.

אולי גם יעניין אותך:

עוד בחדשות חרדים: