החרדים משנים כיוון

ש"ס ו'דגל': "תומכים בנתניהו, בהסתייגות"

ש"ס ו'יהדות התורה' ימליצו להטיל על נתניהו את הרכבת הממשלה, אך פרשן הארץ, יוסי ורטר, מצטט גורמים חרדים שלא יסכימו ללכת אחריו לבחירות חמישיות; גורם חרדי: "לא פוסלים את בנט" (חדשות)

אריה דרעי ומשה גפני (צילום: כיכר השבת)

ביום שני הקרוב יגיעו נציגי הסיעות החרדיות, ש"ס ו'יהדות התורה', למשכן הנשיא בירושלים וימליצו לראובן ריבלין להטיל את המנדט להרכבת הממשלה על ראש הממשלה, בנימין נתניהו.

החרדים יקוו כי נתניהו יצליח להרכיב את הממשלה, אחרי 4 מערכות בחירות בתוך שנתיים בלבד. אך במידה ונתניהו לא יצליח, החרדים יתמכו במועמד אחר גם אם יגיע מ"המחנה השני".

פרשן 'הארץ', יוסי ורטר, ציטט הבוקר (שישי) בטורו השבועי בכיר ב'דגל התורה' המקורב לבית מרן שר התורה, הגאון ריב חיים קנייבסקי, שהתבטא: "נתניהו אכזב אותנו בשנה הזאת, בטננו מלאה. נכון, נמליץ עליו ביום שני. אולם אם הוא ייכשל והמנדט יעבור לכנסת, לא נהיה מחויבים לו עוד".

הבכיר הוסיף והצהיר: "אם המחנה השני יצליח להציב בראשו מועמד שאינו לפיד (כלומר בנט או סער) אנו נלך איתו. יהיה לנו קל יותר אחרי שנתניהו ניסה ולא הצליח".

הבכיר הסביר את ההבדלים בין ש"ס ל'יהדות התורה': "אנחנו לא ש"ס. בוחרינו לא הלכו איתנו משום שהם רואים בביבי מלך. הם הצביעו לנו בגלל התורה והרבנים. הלאומנים הלכו עם סמוטריץ' ובן גביר, הם כבר לא אצלנו".

לדברי הפרשן הבכיר, שינוי הכיוון הוא לא רק ב'דגל התורה' אלא גם בתנועת ש"ס. ורטר מצטט את יו"ר ש"ס, השר אריה דרעי, שהתבטא השבוע: "ביבי, ביבי אבר רק עד בחירות חמישיות".

גורם במפלגות החרדיות אומר ל'כיכר השבת' כי "במידה ונתניהו לא יצליח להרכיב ממשלה, הכל נפתח מחדש. אנחנו לא פוסלים את נפתלי בנט או כל מועמד אחר מהימין, רק שחובת ההוכחה תהיה על כל אחד שיבקש את אמוננו שבכוחו להרכיב ממשלה".

גורם בכיר ב'אגדות ישראל', הגיב בשיחה עם 'כיכר השבת', לדבריו של הבכיר ב'דגל' ואמר: "גפני ודגל מבינים שבקצב הזה הם הולכים לאבד עוד שני מנדטים? הם מנותקים לגמרי מהציבור. ככה זה שאתה מזלזל בבוחרים שלך".

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

28
תחשבו בהיגיון. נגיד אתם חייבים לשלם 61 מיליון שח ויש לכם בכיס 52 חסר 9. לגדעון בנט ולפיד החור בכיס ענק. אז לכן ג ושס אל תהיו כפויי טובה מרשעים יצא רשע. תזהרו תבגדו לאכלו אותה
ללא שם
27
תגיד לבכיר הזה בשמי ששס המפלגה הכי גדולה בימין אחרי הליכוד מצביעים בגלל דעת תורה הכי גדול שהיה פה .וזה מרן הרב עובדיה .לא בגלל אחד שקוראים לו יענקי קנייבסקי עלק דעת תורה.חחחח שס זההמפעל של מרן גדול הדור האחרון שהיה פה
משה דוד
26
חשבתי שהרבנים גדולי הדור קובעים
מה נסגר?
25
מצד אחד הם אומרים שהבוחרים של יהדות התורה הולכים להצביע בגלל דעת תורה ומצד שני הם אומרים שיהדות התורה איכזבה את הבוחרים שלה ואיבדה שני מנדטים ולאיפה נעלמה דעת תורה של מצביעי ג' ואגב גם מצביעי ש"ס מצביעים בגלל דעת תורה
משה
24
אני בחרתי בהרב שלום כהן ולא בביבי ולא בדרעי
ללא שם
23
מצויין קיבלו שכל לא נתאבד עם נתניהו ביחד וסמוטריץ תוקע כל אפשרות לממשלת ימין בסוף נקבל ממשלת שמאל בגללו ומי התמימים שהצביעו לו?
דניאל
22
פשוט גועל. הגזעניים של ג בוחרים רק בגלל שגזעניותם קודמת ליהדותם . שס זה התשובה. ולכן היא קמה אחר כך.
בני הפרענק
21
ננציגי ג" מתנהגים מגעיל, עברתי חשס בכגלל ליצמן וגפנידרעי לפחות יש דרך ארץ וכבוד לזולת מה שאין ב ג".גפני התעוללת בנתניהו באופן מחריד....כעת אתה חוזר אליו כי אתם צריכים תםקידים וכסף????? תתביישו לכם, אתם לא בני אדם, לא אצביע לכם יותר, תלמדו איך מצפים מחרדיי להתנהג..דרך ארץ קדמה לתודה...
ללא שם
20
אני אומר לסמוטריץ לא תקבל את הקול שלי אם תגרום לבחירות חמישיות, אתה הורס כל אפשרות לממשלת ימין, עבאס בתמיכה מבחוץ זה הרע במיעוטו, אני יחזור למפלגות החרדיות, אתה מאכזב את הבוחרים שלך!!
סוף סוף
19
אני לא מבין מדוע אריה דרעי שהם המפלגה השלישית לא מציע את עצמו לראש ממשלה
משה
רק זה חסר
יעקב
כי גם הוא עבריין מורשע
בדוי
אתה באמת רוצה מערב פרוע כמו טקסס תמים שכמוך
אבי
18
מצביעי ג' אכן שומעים לקול הרבנים למרות תחושת המיאוס. השאלה מתי נציגי ג' ישמעו לקול "דעת תורה" ?
משה
17
גם בחירות רביעיות היה יותר מדי נזק של נתניהו
שלום
16
כמה טוב שהפעם לא בחרתי באומללים האלה .. רק בן גביר וסמוטריץ יכולים להוביל את עם ישראל לכיוון הכי הכי טוב . דרעי גפני ליצמן נכשלתם ובגדולללללללל ... בפעם הבאה נשלח אתכם הביתה עם הזנב בין הרגלים .
אלי
15
מר דרעי היקר, נתתי את קולי לשס במשך מספר בחירות בגלל דעת תורה. אבל אם תלכו עם הערבים, לא תקבלו את קולי לעולם. מדינת ישראל לעם ישראל, והערבים יקבלו אם ייתנו, לא שמעתי את עבאס מבטיח משהו בתמורה. כמובן הערבים יודעים רק לקבל, לתת? מה זה? לא קיים בלקסיקון שלהם.
צביה
צביקוש ש״ס מפלגה ערבית שתמכה באוסלו כך שהיא כבר מזמן הלכה עם הערבים
חנטריש
14
שטויות
בכתבה ה זאת את מנפחים את האגו של בנט לשמ
13
יש פה בעיה חמורה .. אף אחד לא מאמין לאף אחד !! גם ההנהגה וכנ"ל המצביעים !! זה רק מראה עד כמה אין דעת תורה נחרצת בעניין הפוליטי לא לנציגים ולא לבוחרים .. הנציגים לא מעבירים מסר נכון לגדולי ישראל , כך העסקנים בוחשים בעיסה בצורה חד צדדית והנה לנו אנדרלמוסיה בעיצומה ..
בני
12
אז אחרי מי ילכו, ליברמן ? ילכו עם ביבי גם אם ימכור את המדינה לערבים
דוד
ליברמן ולפיד כלבים נובחים ולא נושכים. ליברמן שנים רבות בעשיה הפוליטית ולא קידם שום כלום נגד חרדים וגם לא בעד מצביעיו. קשקשן. כך גם לפיד. אין טעם להימנע מהשניים, הם רק מצג שווא של סיכון ולפחות לא מחבלים.
לא
11
הצבעתי שס בגלל דרעי וגם שהם עוזרים לישבות
חיים
10
וביבי מה יהיה אתו? יהיה מונח בקרן זווית??? אחרי כל המיליארדים שהרעיף על החרדים??? אלא שהחרדים אינם מצביעים עבור בן אדם, אלא עבור מיליארדים, ובמקום המיליארדים, שם החרדים. כאילו אין אלוקים בשמים. יש רק רבנים בשר ודם, ורק להם שומעים.
שיכור
9
ההתנהלות של המפלגות החרדיות עם דעת תורה התנהלות יפה וישרה, לא כמו אחרים שגילו את פרצופם ותוקעים כל אפשרות לממשלה.
מעולה!!
8
הרב ליצמן שליט"א ילך עם ביבי גם לבחירות שישיות העיקר שיהיה שר בממשלתו
וסרמן
7
יש דבר אחד שהאשכנזים של ג טרם הפנימו: ככל שתבזו את הספרדים, השלטון שלכם עליהם ייפסק מהר יותר. ש"ס תגדל וג' תדעך. אם אתם רוצים בהמשך השרלטנות, הפסיקו עם בליל המשפטים המביכים על "דעס תיירה יחידה של הדור". תשעה מנדטים של ש"ס כבר בחרו בצד הספרדי. יש היום בג' עוד מנדט ספרדי, גם הוא ילך אם תמשיכו לפגוע.
ללא שם
6
אני אברך ספרדי ואניי אומר בפה מלא הצבעתי ש"ס בשביל התורה ובקריאת הרבנים וחס ושלום בשביל ביבי "המלך" כדברי "הבכיר" שמסתתר תחת הכותרת "בכיר".... האמת שג' ימשיכו לדהר גבוה גבוה הציבור רואה מי עושה למען התורה ומי רק מדבר...
יוני
אם היית אברך אשכנזי באירופה לפני השואה, ושומע בקול הרבנים בשביל התורה, הייתה נשמתך כבר 80 שנה בגן עדן.
שיכור
5
בואו לא נשכח שלפני יומיים בנט לא עבר את אחוז החסימה חחח עאלק ראש ממשלה חחח
דודי
4
החרדים ילכו בסופו של דבר היכן שיהיה כסף......ולא בשביל הציבור שלא תתבלבלו....רק בשביל רשתות החינוך שלהם בני יוסף והחינוך העצמאי....לא בשביל נכים...קשישים.... עליהם החרדים הצביעו 3 פעמים בקדנציה האחרונה נגד!!! העלאה בקצבתם הזעומה והמשפילה.....
קובי
3
"אנחנו לא ש"ס. בוחרינו לא הלכו איתנו משום שהם רואים בביבי מלך" - שקר, גם לנו יש דעת תורה.
ש"ס
2
דיעה שנויה במחלוקת: דווקא ישיבה *תחת* לפיד, עם כח קואליציוני לא מבוטל של שתי המפלגות יחד לא תהיה נוראה כל-כך. מדובר בפוליטיקאי פופוליסטי וככזה הוא לא באמת מאיים על התורה. שיקשקש עד מחר. ביבי, לעומת זאת, אינו מחויב לשום עיקרון ונמצא במקום שמסוכן לנו מאוד. החבירה ללאומנים לא יפה ליהדות, משני הצדדים
איפכא מסתברא
1
קשה לי להאמין ש'שס' ו'דגל' ילכו עם השמאל במזיד
א. י.
מה זה שמאל? אם הם ישבו תחת בנט מימינה או סהר ואלקין וביטון כולם ליכוד.... חוץ מזה שבמקרים מסויים ישבו תחת ברק ועוד. לא נגררים ללאומניות ילדותית אנחנו קיבלנו תורה ומחויבים לגדוליה. הכל תלוי בכמה יתפשרו השמאל כמו לפיד וגנץ על עקרונותיהם בשביל 'להדיח את נתניהו' כשהחרדים בפנים!
ש.
בנט טסער זה שמאל
בנט וסער ?

אולי גם יעניין אותך:

עוד בחדשות חרדים: