בגלל חטא ביטול תורה

משא ראש הישיבה: "כולם חגגו את ההצלה, אבל היה גם עונש במלחמה"

במשא נדיר ונוקב על המלחמה מול איראן, מפרש מנהיג עולם הישיבות הגרמ"ה הירש את האירועים האחרונים ומסביר מדוע לצד הכרת הטוב העצומה | "אסור לשכוח את ה"מכה בעלמא" שספגנו, מה היה החטא שגרם לכך, ומהי הקבלה הנחרצת שכל בן תורה חייב לקבל על עצמו (חרדים)

בעוד עם ישראל נושא עיניים בהודיה על ניסי ההצלה המופלאים בליל המתקפה האיראנית, מנהיג עולם הישיבות, ראש הישיבה הגאון רבי משה הלל הירש, מציב במשא מיוחד תמונת מראה חדה וברורה.

"לצד החובה להודות, חובה עלינו להבין את המסר הנוסף, את העונש שהתקבל, ואת הדרך לתקן"

"צריכים להבין שהיו פה שני דברים," פתח ראש הישיבה, "היה מכה והצלה, והיה גם עונש. ואנחנו חייבים הכרת הטוב על ההצלה, אבל על העונש אין פטור עד שיש תשובה."

העונש: "הפחד והבלבול"

לדברי ראש הישיבה, בעוד שהקב"ה אכן הציל אותנו מהנזק הפיזי, הוא לא הציל אותנו מהפחד.

"הפחד שאדם הלך לישון עם חשש שעוד מעט יצטרך לקום, החוסר מנוחת הנפש – צריכים להבין שזה היה עונש. הקב"ה יכל לעשות את אותו הנס בלי שיהיה לנו פחד, וזה שהיה פחד – זה היה מעשה של הקב"ה כדי להעביר לנו מסר. קיבלנו עונש."

ראש הישיבה השווה את המצב לקבלת מלקות מבית דין, שמחייבת לא רק את קבלת המכה, אלא גם "תשובה, וידוי, חרטה וקבלה לעתיד".

החטא והתיקון: "וודאי היה ביטול תורה!"

אם כן, מהו החטא שגרם לאותו פחד קולקטיבי? ראש הישיבה לא מותיר מקום לספק. "ומה היה החטא? וודאי היה ביטול תורה!" הוא קובע בנחרצות. "החטא של ביטול תורה הביא את הדבר הזה, את הפחד. ולכן התשובה על החטא הזה היא מה שמחייב את הקבלה הבאה."

הקבלה: "עשר שעות ביום, מחוייב ממש!"

כאן הציב הגרמ"ה את היעד המעשי לבני הישיבות, הן כהכרת הטוב על ההצלה והן כתשובה על העונש: "יש עכשיו עד סוף הזמן חמישה שבועות. צריכים לקבל על עצמנו, כל אחד ואחד, לכל הפחות עשר שעות לימוד ביום!"

הוא הדגיש כי אין מדובר בהמלצה. "מחוייב! מחוייב ממש!" זעק ראש הישיבה. "כמו שהיה באלול. ובדיעבד של בדיעבד, מי שמרגיש שזה בלתי אפשרי – תשע שעות. אבל לכתחילה זה עשר שעות, וכל המרבה הרי זה משובח."

לגבי ימי שישי ושבת, ההוראה היא "לכל הפחות שמונה שעות של לימוד סביב גמרא".

ראש הישיבה סיים בדברי חיזוק ותקווה: "הקב"ה יעזור שעל ידי זה, החטא שהיה – הקב"ה ימחול לנו. ועל ידי זה שהקב"ה יראה שאנחנו רוצים להיות בנים שלו, הוא ייתן לנו את הקירבה שלו, וזה יביא לנו את כל הברכות, ההצלחות והסייעתא דשמיא."

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (89%)

לא (11%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

6
אני מסופק אם הוא מבין מה שהוא אמר
נתי
5
כבוד הרב מדבר על פחד ואינו מזכיכיר את הפחד של משפחות הלוחמים נשיהם וילדיהם. מפני דפיקה בדלת פחד שקיים לא רק ב 12 ימי הלחימה באיראן אלא פחד משך קרוב לשנתיים.
חרדי
4
עכשיו צריך להתחיל ללמוד תורה..... בוקר טוב רבינו
יוסי אדלר
3
מחילה מכתר, אבל פשפשת ולא מצאת יתלה בביטול תורה! אם מישהו לא מצא כנראה שלא חיפש טוב!
חיים אליעזר
2
מדהים, תודה רבה. צריך להפיץ בכל העולם.
שירי
1
נכון לימוד תורה אבל אולי גם שלא השתתפנו בצערם של אחינו ונשאנו בנטל עימם..מי יודע חשבונות שמיים
אולי

אולי גם יעניין אותך:

עוד בחדשות חרדים: