רבבות בטיש פורים בגור: בני האדמו"ר מויז'ניץ השתתפו
בטיש פורים דמוקפין שערך אתמול האדמו"ר מגור לפני רבבות חסידיו בהיכל בית מדרשו הגדול בירושלים, השתתפו שלושת בני האדמו"ר מויז'ניץ וכן הגה"צ גאב"ד מאקאווא | צפו בתיעוד (חסידים)
אלפי חסידי גור נהרו הבוקר - יום הושענא רבה, אל היכל בית המדרש הגדול של החסידות בירושלים, לתפילת היום בצילו של האדמו"ר מגור • החסידים זכו לחזות בנועם עבודתו הנשגבה של הרבי, בעת הנענועים המינים, בהקפות סביב ספרי התורה ובחביטת הערבות (חסידים)
תיעוד ענק מהושענא רבה בחצה"ק ויז'ניץ | החל מעבודת הנענועים של האדמו"ר בסוכתו הפרטית לפני התפילה, ובהמשך באמירת ההלל וההושענות כנהוג בלהב אש קודש, כשהוא עטור בבגדי ירושה עתיקים, טלית ירושה של זקינו האדמו"ר הרה"ק בעל ה'אמרי חיים' זי"ע, בכיפתו של הרה"ק מאפטא, והגארטיל של הרה"ק בעל 'אהבת ישראל' זי"ע (חסידים)
במהלך חול המועד סוכות ערך הגה"צ הרב הצעיר של קריית צאנז, ביקור חג במעונו של האדמו"ר משאץ ויז'ניץ בחיפה, במהלך הביקור הציג האדמו"ר לרב הצעיר את קופסת האתרוג ההיסטורית של זקינם המשותך הרה"ק בעל ה"דברי חיים" מצאנז זי"ע (חסידים)
תיעוד ענק משמחת בית השואבה בחצר הקודש סאטמר: אלפי חסידים רקדו בהתלהבות, ואז אירעה ההפתעה, האדמו"ר נכנס לתוך מעגלי הרוקדים ופצח במחול נלהב יחד עם קהל חסידיו. רגעים של דבקות ושמחה שנצרבו בלבבות (חסידים)
בסוכה הגדולה במרכז חסידות ביאלה בירושלים ערך האדמו"ר טיש אושפיזין מרכזי, לרגל חג הסוכות | מאחורי הרבי נפרשה כרזה מיוחדת ובה דיוקני שבעה אדמו"רי החסידות הקודמים, שהשרו על החסידים תחושת המשכיות | צפו בתיעוד (חסידים)
אמש, בליל האושפיזין של יוסף, הידוע כפי הכתוב בתורה 'ויוסף הוא השליט על הארץ הוא המשביר לכל עם הארץ', ערך הרבי משומרי אמונים את ה"טיש השפע" המסורתי כפי מנהג אבותיו הק' | צפו בתיעוד ענק מהאדמו"ר החל מאמירת ה"אושפיזין" בקדושה ובדבקות, בהדלקת הנרות, ובחלוקת הלחם השחור לכלל החסידים (חסידים)
כמדי שנה, בליל הושענא רבא - "יום החותם" שימש המשפיע החסידי, הגה"צ רבי אלימלך בידרמן, כבעל קורא במשנה תורה כשהוא עטור בבגדי לבן, בהיכל בית מדרשו של גיסו האדמו"ר מזוטשקא, שגם הוא התעטר בבגדי לבן (חסידים)
מתוך אימת יום הדין ערך האדמו"ר ממודז'יץ הערב את השולחן הטהור בסוכה הגדולה בחצר בית מדרשו בבני ברק, לרגל ליל הושענא רבה | הרבי הרחיב בדברי תורתו ברום גדלת היום, וההכנה ל'אתה הראת' של ליל חג שמחת תורה (חסידים)
בליל הושענא רבא עבר האדמו"ר מפרמישלאן לפני התיבה לקריאת 'משנה תורה' כפי מנהג אבותיו הק', כשהוא עטור בבגדי לבן | הרבי בקריאתו הצית את חסידיו ליראת הדין ביום החותם (חסידים)
אלפי חסידים ואנשי מעשה, מכל גווני הקשת החסידית, נהרו לשמחת בית השואבה המרכזית בראשות המשפיע החסידי הגה"צ רבי אלימלך בידרמן, שהתקיימה בסוכה של חסידות באיאן בירושלים |המשפיע הצית את הקהל הקדוש בלהט של קדושה ושמחה תוך שהוא מעודד את השירה והריקודים בעוצמה אדירה (חסידים)
במרכז חצה"ק לעלוב בבית שמש התקיימה שמחת בית השואבה בשמחה גדולה כמיטב המסורת העתיקה של החסידות | אלפים נהרו אל היכל בית המדרש כדי להשתתף בשמחת החג, השירה והריקודים סחפו את הקהל כולו | שיאו של המעמד היה כניסתו של האדמו"ר מלעלוב אל רחבת הריקודים, בעיצומה של השמחה, כשהוא אוחז בידיו בשני אבוקות של אור ורקד עמן בלהט במשך דקות ארוכות כפי מנהג אביו, האדמו"ר זצ"ל, "כפי שנהגו בזמן המקדש" (חסידים)
בהיכל בית המדרש של חסידות טאמשוואר חגגו אמש מוצאי שבת קודש - חול המועד סוכות רגעים של התעלות ורגש, כשכלל החסידים התכנסו לחגוג את שמחת בית השואבה המסורתית | האדמו"ר מטאמשוואר ישב על מקומו והשתעשע עם נכדיו הצעירים תוך שהם מביטים אל עבר ריקודי החסידים | בהמשך הסבו כל הקהל לסעודת מלווה מלכה (חסידים)
לאחר שעות ארוכות של עריכת ה'טיש' המסורתי לכבוד חול המועד סוכות, נכנס הגה"צ רבי יצחק מאיר מורגנשטרן, האדמו"ר מתורת חכם, אל היכל בית מדרשו בירושלים, שם ערך את מעמד שמחת בית השואבה | האדמו"ר עודד את השירה בעוז ע"פ תורת הנסתר (חסידים)
על אף עיסוקיו הרבים בימי החג, מסר המשפיע החסידי הגה"צ רבי אלימלך בידרמן, את השיעור השבועי בחסידות גם השבוע, בעיצומם של ימי חול המועד סוכות, כשהוא דבק במשנה הברורה: "לא ניתנו מועדים לישראל אלא כדי שיעסקו בהן בתורה" | את השיעור מסר בהיכל ביהמ"ד 'אש הקודש' בבני ברק (חסידים)
בלילה זה, הקב"ה ברחמיו מחלק ישועות לכולם במתנת חינם, ואין צורך להוכיח אם אתה ראוי לישועות, רק - תבקש ותקבל... ליל הושענא רבה הוא ליל הערבות החבוטות, ומלמד אותנו איך מבקשים בלילה זה. מאמר מיוחד (חסידים)
העתירו בתפילות, לקיים בנו חכמי ישראל: האדמו"ר מתולדות אברהם יצחק פונה הבוקר לבית החולים הדסה עין כרם בעקבות חולשה | האדמו"ר צפוי לעבור צנתור בליבו בשעה הקרובה |הציבור נקרא להעתיר בתפילה לרפואתו השלמה של האדמו"ר רבי שמואל יעקב בן יענטא בתוך שאר חולי ישראל (חסידים)
ראש ישיבת פורת יוסף, הגאון רבי משה צדקה, הגיע במפתיע לשמחת בית השואבה בחצר הקודש תולדות אהרן | האדמו"ר שהתרגש מהופעתו העניק לו כבוד מיוחד וביקש ממנו לשאת דברים בפני אלפי המשתתפים | בסיום המעמד ליווה האדמו"ר את ראש הישיבה עד לרחובה של עיר (חסידים)
רבבות חסידי ויז'ניץ חגגו אמש (מוצאי שבת חול המועד סוכות), את שמחת בר המצווה לנכד האדמו"ר | בשיא האירוע פצח האדמו"ר בריקוד מרגש עם שלושת בניו הרבנים | צפו בתיעוד ענק (חסידים)
מתוך דבקות עליונה בין חסידים, עורך הגה"צ גאב"ד מאקאווא את השולחן הטהור מדי ערב מימי המועד במרכז החסידות ב'קריית אתא', שוקי לרר שהתארח בימי החג בקרב בני משפחתו, תיעד טיש מרומם ונעלה שערך הצדיק מהצפון כשכולו מופשט מהעולם הרוחני ודבוק בקונו ובמצוות התורה | צפו בתיעוד (חסידים)
0 תגובות