17.5 שנות מאסר למחבל שדקר בעפולה

בית המשפט גזר היום 17.5 שנות מאסר על המחבל שדקר חייל בעפולה ופצע אותו באורח קשה. בנוסף הוא ישלם לחייל פיצוי של 40 אלף שקל בעשרה תשלומים (חדשות, בארץ)

5תגובות
(צילום: מצלמות האבטחה)

בית המשפט גזר היום (שלישי) את דינו של המחבל טארק בן עבד אל פאתח יחיא שדקר לפני כשנה חייל בעפולה ופצע אותו קשה.

המחבל הורשע במסגרת הסדר טיעון בעבירות הכלולות בשני אישומים, במסגרת כתב אישום מתוקן, על פי כתב האישום המחבל נכנס לישראל שלא כדין כשבועיים לפני מעצרו דרך פרצה בגדר ההפרדה באזור קלקיליה. משם נסע לשכונת "אלמידא" באום אל פאחם, שם לן ומשם יצא לעבוד בעבודות מזדמנות.

בתקופה זו התרחשו בישראל באופן תכוף, פיגועי דקירה במטרה להביא למות של אזרחים יהודים חפים מפשע. על פי האישום הראשון, על רקע תחושת זעם ושנאה כלפי יהודי גמלה בלבו של הנאשם, החלטה לרצוח יהודים כשהוא מביא בחשבון את האפשרות כי ייהרג במהלך ביצוע הפיגוע וראה במוות זה כ"מות קדושים".

לצורך מימוש הפיגוע רכש המחבל באום אל פאחם סכין שאורכה 10 ס"מ אותה החביא בתוך נעליו. הוא חיפש מקום הומה בקהל יהודי על מנת לבצע בו את הפיגוע.

המחבל בחר בעיר עפולה כיעד לביצוע הפיגוע, לאחר שבדק באינטרנט, שאכן בעפולה ישנם יהודים. טרם יציאתו לעפולה, פרסם המחבל סטטוס פרידה בפרופיל הפייסבוק שלו.

לאחר מכן יצא מאום אל פאחם לעפולה ברכבו של חאלד ג'אבר שהסיע אותו לעיר. לנהג סיפר כי הוא נוסע לעפולה כדי לפגוש אדם מנצרת לו הוא חייב כסף.

עם הגיעו לעיר הוא הסתובב ברחובות במטרה לאתר יהודי דתי או חייל כיעד מתאים לפיגוע, כשזיהה את החייל מרחוק הוא החליט לרצוח אותו. הוא הוציא את הסכין מנעלו והתקרב אליו שם את ידו על כתפו של הנפגע ואמר לו בעברית "אפשר שניה?", במטרה לגרום לנפגע להסתובב אליו.

החייל הנפגע הסתובב לכיוון המחבל שהתנפל עליו והחל דוקר אותו עם הסכין בבטנו. הנפגע התמוטט ארצה ונפל על גבו. הנאש הוסיף, והתנפל על הנפגע פעם נוספת. בעוד הוא שכוב ונאבק, ודקר אותו באמצעות הסכין פעמיים נוספות בחזהו.

מספר עוברי אורח נחלצו לעזרת הנפגע וניסו למשוך ממנו את הנאשם. בעוד עוברי אורח אוחזים במחבל ומנסים למנוע ממנו לדקור את החייל שוב ושוב.

בית המשפט קבע כי לאור הדברים והעובדה שהמחבל אינו מתחרט על מעשיו כלל הוא ירצה 17.5 שנות מאסר בפועל פלוס 18 חודשים על תנאי ופיצוי לחייל של 40 אלף שקל ב-10 תשלומים חודשיים שווים.

בית המשפט הכריע כי לא יוטל עליו קנס נוסף בהתחשב במצבו הכלכלי של המחבל ותקופת המאסר הכוללת.

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

2
אולי כי חבל על החשמל אז למה לא חנקו אתו למוות
יהודי ממש לא פשוט
מזה 17 שנה זה כלום!!!הוא רצה למות אז תהרגו אותו... (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
יהודיה
1
הבא להורגך השכם להורגו. בקי על המדינה חכמי חלם. (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
רותה

עוד בבארץ:

למה הוא רומז?

 דונלד טראמפ התבטא כי צפויה התפתחות סביב רצועת עזה ב-24 השעות הקרובות, אך לא פירט הסברים נוספים. הוא גם התייחס לנעשה עם החות'ים וציין כי הגיעו לתוצאה טובה מולם (ביטחון)

||
1
ש

כלי קודש

שיטת שש הנקודות נועדה לאפשר לכל אחד ללמוד ולהצליח במבחני הרבנות הראשית, הן לדיינות, הן לרבנות והן לתעודת הסמכה כטוען רבני. מאות בוגרים של מל"מ כבר מכהנים כרבנים וטוענים רבניים. עם הצלחה לא מתווכחים (לימודים)

כיכר בשיתוף מלמ|מקודם

"בשקט, בעוצמה ובשליחות"

לוחמי מג״ב פועלים בשטחי סוריה ופועלים לשמירה על הסדר הציבורי במרחב, לטיפול ולמניעת אירועי הפרות סדר והתפרעויות בגבול הצפון – מפקד מג״ב הגיע היום לבקר את הכוחות בשטח | תיעוד וסיקור (חדשות משטרה)

||
3

בטקס לציון יום השחרור | צפו

הגרי"מ לאו השתתף בטקס שנערך בכנסת, לזכרון יום השחרור וההצלה מהנאצים ימ"ש, בדבריו בפני שרים וחכי"ם חיילי גדוד 'נצח יהודה', הוא תיאר התרגשות את נס הצלתו; "מיגור הנאצים הצליח רק בזכות עמידתו של כל העולם באחדות מולם. ועם ההודיה לבורא עולם עלינו להודות לשליחיו ובהם; ברית המועצות שהקריבה יותר מכולם ובהם כרבע מיליון יהודים שנלחמו בצבא האדום. אנגליה, ארה״ב ולכל מתנגדי הנאציזם" (חדשות)

|

אחרי מציאת מטען החבלה

על פי החשד, בשל הסיור שערך בן גביר ומפכ"ל המשטרה ברהט, הניחו גורמים עבריניים מטען חבלה בכניסה לעירייה | ראש העיר צעק לעברו של בן גביר: "אתה בושה וחרפה למדינה!" | בן גביר ענה לו: "נמשיך להרוס כל מה שלא חוקי" (בארץ)

||
16

"אירוע קיצוני שלא נראה"

אירוע שיטפון חריג שפקד את אזור הדרום ביום ראשון האחרון הסב נזק כבד ביותר לשמורת הטבע עין גדי | השיטפון היה אירוע קיצוני שלא נראה שנים רבות באזור | צפו בשיטפון ובנזקים (בארץ)

||
5

לפנות בוקר

כוחות גדולים של משטרה פשטו לפנות בוקר על גבעת אור נחמן בבנימין, והחריבו את בתיהן של שלושת משפחות הגבעה | ההרס בוצע ללא כל התראה, וילדי המשפחות הוצאו מהמיטות החוצה ונאלצו לחזות בביתם מושמד בכף הדחפור | תיעוד (חדשות)

||
17
ש

קריאה נרגשת לציבור

שלוש יתומות נותרו לבדן בעולם, והגאון רבי אלחנן פרץ גאב"ד 'חוקת משפט' יוצא בהבטחה נדירה מאוד: "פתח הפתוח לצדקה – לא פתוח לרופא" • אחת היתומות לפני חתונה, ללא הורים שיתמכו (בארץ)

כיכר בשיתוף קופת העיר|מקודם

בזהירות ובקצב איטי

קשיש בן 75 טייל בנחל כזיב במשך מספר שעות, אך המאמץ והחום הרב התישו אותו לחלוטין והוא קרס מעייפות | לאחר שהוברר מיקומו, הצליחו המחלצים לחבור אל המטייל התשוש, שהיה בהכרה (בארץ) 

|

"תהיה ריקה"

בתוך חצי שנה ישראל תכריז על ניצחון בעזה, חמאס לא יתפקד והאוכלוסייה תרוכז בדרום הרצועה | כך טען שר האוצר בצלאל סמוטריץ היום - וסיפר על אמירה שלדבריו גנץ אמר בקבינט בתחילת המלחמה (ביטחון)

||
1
ש

בדמי ימיו

רבי יודל פרידמן שהיה מקבל כל אדם בסבר פנים יפות, נפטר לבית עולמו בדמי ימיו והותיר אלמנה עם שלושה יתומים צעירים במיוחד • רק לפני ההלויה נחשף המצב הכלכלי בבית המשפחה • האלמנה סירבה לקבל עזרה, אבל רבני הקהילה הפעילו עליה לחץ כבד – לטובת הילדים (חרדים)

אסף מגידו|מקודם
זמני היוםמזג אווירפנו אלינוקריירהמדיניות פרטיות