בדומה לארה"ב

החוק המהפכני אושר בוועדה | היועמ"שית תוקפת: "פוליטיזיציה מוחלטת"

ועדת השרים לענייני חקיקה אישרה היום לקדם את החוק המהפכני שכל ממשלה חדשה תוכל להחליף בכירים בשירות הציבורי – ובהם המפכ"ל, היועץ המשפטי לממשלה, ראשי מוסד ושב"כ, רמטכ"ל ונציב שירות המדינה – אם סיימו לפחות שני שלישים מתקופת כהונתם | היועמ"שית תקפה את החוק בחריפות: "יוביל לפוליטיזציה של תפקידים בכירים ביותר בשירות הציבורי ובמערכות הביטחון" (בארץ, משפט)

ישיבת הממשלה (צילום: עמוס בן גרשום/לע"מ)

ועדת השרים לחקיקה אישרה היום (ראשון) את הצעת החוק של ח"כ צביקה פוגל, המכונה "הפסקת כהונת נושאי משרה בכירים".

כפי שדיווחנו, החוק המוצע יאפשר לממשלה חדשה לבצע שינויים בתפקידי מפתח בשירות הציבורי בתוך 100 הימים הראשונים לכהונתה, זאת למרות התנגדות היועצת המשפטית לממשלה שהביעה מניעה משפטית.

הצעת החוק מיועדת לשנות את מאזן הכוחות בין הממשלה לבכירים בשירות הציבורי, אך בשלב זה החריגו את הרמטכ"ל מהחוק, זאת לאור התנגדות שר הביטחון. נזכיר כי בשל החרם החרדי במליאה, מדובר כעת ב"הצהרת חוק" בלבד.

ועדת השרים הדגישה כי החוק אושר למרות התנגדות היועמ"שית.

היועצת עו"ד גלי בהרב מארה הגיבה אחרי אישור ההצעה בוועדת שרים: "הצעת החוק תוביל לפוליטיזציה מוחלטת של התפקידים הבכירים ביותר בשירות הציבורי ובמערכות הביטחון".

הצעת החוק מבקשת לאפשר לממשלה חדשה להחליף שורת בעלי תפקידים בכירים בשירות הציבורי כבר בתחילת כהונתה.

לפי נוסח ההצעה, תוכל כל ממשלה חדשה להדיח בכירים ולמנות תחתיהם מועמדים מטעמה – בתוך 100 הימים הראשונים לכהונתה

תנאים ליישום החוק

החוק המוצע יחול על תפקידים רגישים ביותר ובהם היועץ המשפטי לממשלה, רמטכ"ל, ראשי המוסד והשב"כ, המפכ"ל, נציב שירות המדינה, נציב שב"ס וראש אגף התקציבים באוצר. עם זאת, תוגבל ההחלפה לבכירים שסיימו לפחות שני שלישים מתקופת כהונתם.

לצד האפשרות להחליף בכירים שסיימו שני שלישים מכהונתם, הצעת החוק קובעת כי גם בעלי תפקידים בכירים שכיהנו תקופה קצרה יותר יוכלו להיות מודחים – בכפוף להליך שימוע בפני ועדת שרים מיוחדת. המנגנון המוצע מזכיר את ועדת השרים שדנה לאחרונה באפשרות להדיח את היועצת המשפטית לממשלה, גלי בהרב-מיארה.

איתמר בן גביר (צילום: כיכר)

השר הביע תמיכה נלהבת בחוק והגיב: “אני מברך על אישור הצעת החוק בוועדת שרים של חברי, חה”כ צביקה פוגל – צעד חשוב לחיזוק המשילות ולהחזרת האחריות לידי הממשלה שנבחרה על ידי הציבור. המאפשרת לממשלה חדשה לפטר ב-100 ימים הראשונים לכהונתה כל אחד מבעלי התפקידים הבכירים במדינה, ובניהם היועמ״שית, לאחר שכל השרים תמכו בקידומה והסבירו שהיא צעד חשוב בדרך להחזרת המשילות - בדומה למה שקורה בארצות הברית של טראמפ.

הממשלה לא יכולה להמשיך להיות כבולה בשרשראות של פקידות בכירה שמונתה על ידי ממשלות קודמות, אך חוסמת כל יוזמה של הממשלה הנוכחית. מעכשיו, ממשלה נבחרת תוכל, בתקופת זמן מוגבלת ובתנאים ברורים, להבטיח התאמה בין הדרג הנבחר לדרג המבצע.

זהו יום חשוב לדמוקרטיה הישראלית - יום שבו ניתן אמון אמיתי בדרג שנבחר ליישם מדיניות.”

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (95%)

לא (5%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

3
נשמע מאד מאד מאד מעניין!!! האם בבית המשפט אין פוליטיזציה??? מקוה מאד שאין
אביב
2
חוק מצוין רק שזה יגרום לכך שזיני יודח בסוף 26
james
הממשלה תיפול כנראה וזיני לא ימונה
אברהם
1
ככה זה בדמוקרטיה, מי שנבחר הוא זה ששולט, כן גם ראש הממשלה זה פוליטיזציה, כל השרים זה פוליטיזציה, כך גם כל ראשי הוועדות. בדמוקרטיה הכל פוליטיזציה. פוליטיזציה=ד אגב גם אצל השמאלנים בבית משפט והיועץ המשפטית וכו' הכל פוליטיזציה, רק נתנו לזה שם אחר קראו לו משפט.
moshe

אולי גם יעניין אותך:

עוד בבארץ: