סערת חיסול המחבל

בנט לצד החייל: "ייתכן וטעה, אך הוא לא רוצח"

שעה קלה לאחר שמשפחתו של החייל החשוד ברצח מחבל מתחה ביקורת על משפט השדה שנערך לו, השר נפתלי בנט מתייצב לצדו: "החייל אינו רוצח. האם יצאנו מדעתנו? אנו במלחמה" (פוליטי, בארץ)

שר החינוך נפתלי בנט (צילום: יונתן זינדל, פלאש 90)

שר החינוך נפתלי בנט יוצא הערב (מוצאי שבת) להגנתו של חייל צה"ל החשוד ברצח מחבל מנוטרל שביצע פיגוע דקירה בתל רומיידה. בפורט שפרסם בפייסבוק זמן קצר לאחר שמשפחת החייל מתחה ביקורת על משפט השדה שנערך לו, כתב בנט כי "החייל אינו רוצח".

"החייל אינו רוצח. האם יצאנו מדעתנו? אנחנו במלחמה. מלחמה נגד טרור אכזרי. ייתכן שהחייל טעה, ייתכן שלא. ייתכן שסבר שהמחבל עם מטען ועלול להפעילו בכל רגע, ובירי הוא מציל חיים ומונע פיגוע המשך".

רגע הירי (צילום: עימאד אבו שמסייה, "בצלם")

"הכל צריך להיבדק ברמות הגבוהות ביותר, כפי שנוהג הצבא המוסרי בעולם" כתב בנט, "אך בדיקה לא נעשית בישיבה בסלון הבית וצפיה בסרטון ״בצלם״ ביוטיוב של שניות אחרי פיגוע. אם כך למה, למען השם, ההתנפלות המהירה של פוליטיקאים ושל התקשורת? מדוע החופזה לגנות את החייל בעקבות הסרטון?".

"גיבוי של לוחמי צה״ל אינו במילים. לא חכמה לגבות לאחר מבצע מוצלח. כמפקד וכחייל למדתי מהו גיבוי, החכמה של מנהיגות היא לגבות כשקשה. והמינימום הוא להמתין לחקירה יסודית והוגנת לפני שחורצים דין".

"צריך לתחקר את הארוע עד תום, אך צריך לתחקר זאת כארוע מבצעי בשטח מסוכן" הוסיף שר החינוך, ויותר מהכל - לזכור שכרגע יש אלפי חיילים הנושאים אלינו את עיניהם, חיילים שיצטרכו עוד רגע להציל אזרחים מהפיגוע הבא. ואולי לשלם בנפשם על כך.

בנט חתם את דבריו בהצהרה: "חיילי צה״ל, אנחנו איתכם. תמיד".

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

14
אני לא מבין , זה מדינה דמוקרטית. שיעשו כבר משאל עם האם האזרחים בעד להוציא מחבל להורג או לא. 99% יהיו בעד, אחוז אחד של מפגרים יהיו נגד, וזהו, חיילים ירגישו סבבה לפרק כל מחבל (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
אורן
13
צלש
תתעוררו !!!!!!!
12
הרי הרבנים הורו לנהוג כך, אם כן, איפה קהל ומנהיגי הציבור החרדי?? למה לא מגנים את המתקפה האכזרית על החייל בפומבי??
כפרי
11
הוא לא רוצח!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Yael Brons
10
ירה : http://www.inn.co.il/New
כפרי
9
תפרסמו מספר חשבון בנק של החייל הגיבור הלאומי גם אם יגיע לבית הסוהר הוא יקנה מכל טוב בקנטינה
מעריץ
8
במדינה המטורפת שלנו עוד יכולים להציע צל''ש למחבל שמוסר את נפשו. והצבא שלנו לא מוסרי. חייליו נשלחים לטבח בושה וחרפה.
נורית
7
בקשת להיבחר למשרה ציבורית , תעשה מעשים במקום קרקורים רק בשביל לצאת צדיק
יעל
6
יש לעשות בדק בית בצבא ישראל שהוא הופך ליותר ויותר מוסרי כלפי אויבנו ופחות מוסרי כלפי חייליו ולא רק מבחינת שלא נותן גיבוי לחייל בשטח בעת לחימה שעומדים בצלם ארגון שונא ישראל שממומן על ידי הנאו נאצים בגרמניה ומעוד מדינות שונאי ישראל ומצלמים את החיילים שלנו בעת קרב ולא מצלמים את אויבנו בעת ששוחטים יהודי
א. לוי
5
כל ההגנה שלו לא סבירה. בא לו להרוג גוי. לעשות נקמה בעמלקים. בסדר. אבל השקרים שיהיה גבר ויאמר שמחבל לא צריך לצאת חי מפיגוע, אבל להיות שמשון א נעבעך ולשקר.
ליטבק
4
יתכן מר בנט שאתם טועים במהות . התורה היא המהות ובתורה כתוב מה שכבר כל ילד יודע לשנן: הקם להורגך השכם להורגו . בושה למדינת השקר ולדמוקרטית הרמאות שחברי הממשלה מתווים לעם היהודי ! (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
מיכאלאלול
3
שחיילים צריכים לפחד להרוג מחבלים
יעלולה
2
http://www.atzuma.co.il/
כפרי
1
(נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
מתנאל
היחיד היה המחבל שבא לרצוח אותו ואת חבריו - הוא ירה בו רק מתוך התגוננות ותחושת סכנה.
אוראור

אולי גם יעניין אותך:

עוד בפוליטי מדיני: