ההתבטאות וההבהרה

אורלי לוי: 'רבין לא שלי, אך סולדת מרציחתו'

אורלי לוי אבקסיס, לשעבר במפלגה אחת עם מרצ וכיום שרה בממשלת נתניהו, עוררה זעם במחנה השמאל כאשר אמרה "רבין שלכם, לא שלי"; הערב היא מפרסמת הבהרה (פוליטי)

(צילום: Basel Awidat, Flash90 / יעקב סער, לע"מ)

השרה לקידום קהילתי אורלי לוי אבקסיס הכעיסה היום (חמישי) את חבריה לשעבר בשמאל, אותם עזבה בעת הקמת הממשלה וחברה לנתניהו, כאשר פורסמו דברים שאמרה ביחס לראש הממשלה המנוח יצחק רבין.

בראיון ל'ישראל היום', שיפורסם במלואו מחר, העלתה לוי אבקסיס זכרונות ממערכת הבחירות האחרונה, בה הלכה במפלגה משותפת עם השמאל, תחת השם העבודה-גשר-מרצ.

וכך התבטאה השרה בלי תיק: "במהלך הקמפיין, היה אירוע 'ממשיכים את דרכו של רבין'. לא באתי. שאלו 'איפה אורלי לוי'. עניתי: רבין שלכם, לא שלי. זה לא קשור אלי".

אנשי שמאל רבים, בעיקר ברשתות החברתיות, תקפו את דבריה אלו, מהם השתמע זלזול במנהיגם לשעבר, שנרצח בידי יגאל עמיר בסוף 'עצרת השלום' בכיכר מלכי ישראל בתל אביב לפני 25 שנה.

אחד מהם היה ראש המוסד לשעבר ומי שהיה מזכירו הצבאי של יצחק רבין, אלוף (במיל.) דני יתום, שתקף את אורלי לוי אבקסיס וכינה אותה "בלון נפוח שכולו בושה".

הערב מפרסמת השרה לקידום קהילתי הבהרה, בה היא כותבת: ''רבין היה ראש הממשלה של כולנו. הרצח המזוויע שלו פגע בחברה הישראלית כולה, אך אפשר לסלוד מהרצח הנורא שלו גם מבלי לאמץ את מורשת רבין ודרכו המדינית".

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

16
מה יש רק לי מותר לא לאהוב את יצחק הלא יקר אפילו הזלתי דמעות שמחה שהוא נרצח כיוון שסוף סוף ניייההתי ראש הממ ש לה היקר בעולם. נראה לי שהיחיד שבכה באמת זה יצרן של הוויסקי. חלס עם הפסטיבל הטפשי פסטיבל ר ב י ן הרבנו מספיק רצח זה נתעב אבל מספיק לבלף.
פרס שמעון
15
לא רק רבין, גם הרוצח הכפול של אותו לילה, הוא בהחלט לא שלנו. וגם מי שנתן לו את ההוראה לא שלנו. אז אנחנו לא הורגים אחים, רציחות פוליטיות הן רק בצד אחד של המפה...!!!
יהודי
14
אהבתי שהיא חיכתה לעזרת ה' בהקמת המפלגה שונאת הדת שלה
שירי
13
רבין לא שלנו! הוא גנב 2 מנדטים ("אלפרד מיצובישי") והעביר את הסכם המוות אוסלו עם אצבעות הח"כים מפלגות האוייב הפלסטיני (כהגדרתם). ידיו מגואלות בדם אלפי יהודים. ואני לא בעד הרצח. אבל רבין הוא שלכם, לא שלנו!
אחד העם
12
לא מבין על מה הצעקה, וכי בגין הוא שלהם בשמאל, או רק מפני שרבין נרצח אז נהיה פתאום של כולם.
יוסף
11
היא צודקת רק מה לעשות שהרוהמ המושחת אימץ את דרכו. נתניהו ימין בכאילו
אנטימני
10
רק להם מותר לרדוף את נתניהו.
משה בן אברהם
9
שמאל = דיקטטורה, מה קרה, כל מי שלא בדרכו הפוליטית, מוקצה ?, אז גם אני מוקצה,
אנש
8
אם היה ראש ממשלה מהימין נרצח איך הם היו מדברים... ומי היה מתנפל עליהם... אדוני הארץ...
רבן
7
כבר שלוש שנים אני עו"ד בוגר הקמפוס החרדי בקריית אונו. טיפלתי בכמעט עשרים תיקים ברבנות ובתי הדין למשפחה. למדתי דבר אחד לפיו מי לא נאמן לא נאמן. הגברת הזו לא נאמנה על ימין ולא נאמנה על שמאל . לכן מה שהיא אומרת לא חשוב אם היה משרת אותה באותו זמן היתה מהללת את רבין כגדול היהודים בהיסטוריה ואם היה מתאים
קריית אונו
6
מי יודע מי רצח את רבין
יוסי
5
נכון, הוא באמת לא שלנו. לא מבין על מה המהומה. הוא לא שלנו בכלל
נפתלי
4
רבין המת הוא "קודש קדשים" .... אסור לדבר עליו ואסור לחלוק עליו .... הוא בסה"כ הצטרף אל הקדושים האמתיים שמתו ,נרצחו, נדקרו , והיוו "קרבנות" לדעתו ודרכו המסולפת והקטלנית . הוא באמת לא שלנו . כניעה מביאה טרור ! מה לא ברור בזה ?, וכמה לשיטתו עוד היו צריכים למות ולהוות "קרבנות" כדי שזה יהיה מובן ? עוד
אזרח
3
רבין לא נרצח על ידי יגאל עמיר הוא נרצח על ידי השב כ כדי שיוכלו להשמיץ את הדתיים ואת הימין אבל הם לא הצליחו כי חוץ מהשמאל אף אחד לא קנה את הלוקשים שלהם שוב פעם להבין לא נרצח על ידי יגאל עמיר הוא נרצח אך ורק על ידי השב כ השמאלני
אחד
2
בושי והכלמי אורלי לוי רבין עשה רבות וטובות למען המדינה!!!!
טולי בן טולילה
1
מביישת את השקרנים והגנבים , ככה מיצגים שבט לוי בליכוד!!
יס

אולי גם יעניין אותך:

עוד בפוליטי מדיני: