"חסר ניסיון דיפלומטי"

לבנון מתנגדת למתווה שהציג השליח האמריקני לפירוק חיזבאללה מנשקו 

בהתנגדות למתווה שהציג השליח האמריקני תום שעוסק בפירוק חיזבאללה מנשקו, הגישה לבנון מסמך בן 7 עמודים המפרט שורת הסתייגויות | מקורות המעורבים בשיחות טענו כי "הוא אינו דיפלומט מקצועי, אלא שליח זמני שאינו מעורב בעומק קבלת ההחלטות" (מדיני, בעולם)

לוחמי צה"ל סמוך לגבול עם לבנון (צילום: דוד כהן / פלאש 90)

ביקורו של השליח האמריקני תום ברק ב הניב תגובה מסויגת מצדה של ביירות כך דווח הערב בחדשות N12:

לפי פרסום של העיתונאית ספיר ליפקין, גורמים רשמיים העבירו לידי ברק מסמך הסתייגות בן שבעה עמודים, שרחוק מלאשר את המתווה האמריקני הקורא לפירוק חיזבאללה מנשקו. לפי דיווח בעיתון הלבנוני "נידאא' אל-וטן", ב טרם השיבו למסמך, ובינתיים נותרת העמדה הרשמית של לבנון כלפי היוזמה בערפל.

מקורות המעורבים בשיחות טענו בפני העיתון כי ברק הפגין בלבנון גישה כפולה: מצד אחד, נוסטלגיה ללבנון שלפני מלחמת האזרחים – "שוויץ של המזרח", כהגדרתו – ומנגד, ביקורת עקיפה על העימות המתמשך בין ליתר החברה הלבנונית.

"ברק הופיע כשליח – אך לא כמקבל החלטות", אמרו, והצביעו על כך שמעמדו נובע מקרבתו לנשיא טראמפ ולא מניסיון דיפלומטי עמוק.

המקורות הוסיפו כי ברק נתפס בעיקר כ"שחקן זמני" בזירה הלבנונית, שנכנס לתמונה בעיתוי קריטי אך ללא מנדט ברור להוביל מהלכים. ברק עצמו אף השווה, לדבריהם, בין לבנון לסוריה – וטען כי דמשק כבר החלה לנוע לעבר שלום עם ישראל, בניגוד לביירות שנותרה מאחור.

רחוב העיר העתיקה של בעלבק, לבנון (צילום: shutterstock)

השליח האמריקני תום ברק הבהיר במהלך ביקורו בביירות כי אם לבנון לא תציג עמדה ברורה התומכת בפירוק חיזבאללה מנשקו – ישראל עלולה לנקוט פעולה צבאית. מקורות המעורים בשיחות מסרו כי ברק הדגיש את הצורך ביישום החלטות מועצת הביטחון, והזהיר כי העדר התקדמות עשוי להוביל להסלמה.

מקורות דיפלומטיים בלבנון הביעו חשש מהכפילות בגישתו של ברק, והזהירו מפני "דיפלומטיה רכה שמסתירה מאחוריה דינמיקה של עימות", בדומה לתהליך שהוביל להסלמה בין וושינגטון לטהראן בעבר. לדבריהם, אמירותיו של ברק לפיהן "הכדור במגרש הלבנוני" עשויות לאפשר לישראל להטיל את האחריות על ביירות – תוך שהיא פועלת צבאית ללא מעורבות אמריקנית ישירה.

במקביל, מקורות בממשל הלבנוני טוענים כי התגובה הרשמית למסמך שהציג ברק עדיין מעורפלת, וכי אם אכן הייתה עמדה ממשלתית ברורה, המסמך היה מובא לדיון פומבי בממשלה. לדבריהם, חיזבאללה אינו מוכן להתפרק מנשקו – לכל היותר, הוא מוכן לשקול הצבת מגבלות גאוגרפיות על פריסת אמצעי הלחימה, תוך שמירה על הארסנל שמצפון לנהר הליטאני כחלק מדיון עתידי פנימי.

כפי שדיווחנו אמש, לפי דיווח באתר Yent ברק נועד עם נשיא לבנון ג'וזף עאון, ותיאר את הפגישה כ"מעניינת ומספקת". אחרי שאישר שקיבל את תשובת לבנון, אמר: "אנחנו רוצים שלבנון תתמודד עם חיזבאללה - לא אנחנו".

המאמצים האמריקנים לכינון נורמליזציה בין ישראל ללבננון לא החלו השבוע, כבר במהלך ימי המלחמה עם איראן הציג ברק ללבנונים את המתווה בביקורו הקודם במדינה, לפי פרסום בסוכנות הידיעות הלבנונית "יוניוז", ההצעה כוללת "פירוק הדרגתי" של חיזבאללה מנשקו.

לפי מקורות פוליטיים, האמריקנים מעוניינים לפירוק חיזבאללה מטילים בליסטיים ומכטב"מי תקיפה.

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (90%)

לא (10%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

1
זה צריך להיות אינטרס לבנוני לפרק את חיזבאללה או שכנראה האינטרסים שלהם משותפים ?
יחיאל

אולי גם יעניין אותך:

עוד בפוליטי מדיני: