לכבוד שבת

אושפלאו פרגיות: עיקרית מהירה וקלילה לשבת

אושפלאו, פילאף, פלוב - לא משנה איך תקראו לזה, זו ה-מנה לשולחן השבת. פשוטה, קלה להכנה וטעימה וטעימה. אוראל בראל עם מדריך וידאו שלב אחר שלב להכנת תבשיל פרגיות ואורז שמבוסס על המון גזר מטוגן. בדרך כלל זה בא מסודר בשכבות, אבל הפעם הלכנו על בלגן צבעוני (מתכונים לשבת, אוכל)

אושפלאו / פילאף פרגיות עם אורז וגזר (צילום: אוראל בראל)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 2 כפות שמן
  • 3 בצלים גדולים, קצוצים דק
  • 3 גזרים, מקולפים וחתוכים לגפרורים
  • 1 ראש שום שלם, לא מקולף
  • 1/2 חבילת כוסברה, קצוצה דק
  • 500 גרם פרגיות נקיות וללא עצמות, חתוכות לקוביות
  • 1 כף מלח
  • 1 כפית ראס אל חנות
  • 1 כפית כמון
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 3 כוסות אורז, רצוי בסמטי
  • 3 כוסות ציר ירקות חם או מים חמים עם 1 כף אבקת מרק עוף
  • 1/2 3 כוסות מים רותחים

אופן ההכנה:

צפו באופן ההכנה:

1. בסיר עמוק, מחממים את השמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את הגזר, מתבלים במלח, ראס אל חנות, פלפל שחור וכמון ומערבבים היטב לציפוי מלא.

2. מוסיפים את הפרגיות ומטגנים תוך ערבוב לעתים קרובות, עד שהן משחימות.

3. מוסיפים את האורז ומטגנים תוך ערבוב מתמיד במשך 3 דקות.

4. יוצקים לסיר את הציר או המים החמים עם אבקת המרק ואת המים הרותחים, מוסיפים את הכוסברה ומערבבים היטב.
5. מניחים את ראש השום במרכז הסיר, מכסים ומבשלים במשך 15-30 דקות על אש נמוכה.

מושלם כעיקרית קלילה ומהירה בשבת או כארוחה משפחתית מושקעת יותר באמצע השבוע.

(צילום: אוראל בראל)
(צילום: אוראל בראל)
(צילום: אוראל בראל)

אהבתם את המתכון? יש לכם שאלות? כתבו לנו בתגובות!

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

6
הכל נראה טעים, חוץ מהשום השלם הלא מקולף. השום הוא נגוע, חייבים להפריד את כל ה"שיניים" ולקלף אותם. תודה על עוד מתכון מנצח!
אני
תודה רבה
אוראל בראל
5
@אוראל בראל נראה לך יהיה טוב חזה עוף במקום פרגית? תודה רבה
אלישבע
4
שום שלם לא מקולף ?! כדאי להזהר. לפעמים יש חרקים בשום. כדאי לקלף ולשטוף לפני הבישול
ללא שם
אקח את זה לצומת ליבי
אוראל בראל
3
מושלם!!!!! לאכול את הסירטון תודה רבה
ציפי
תודה רבה
אוראל בראל
2
זה ממש לא אשפלאו
אני בוכרית ולעולם לא אכלנו עם קוסברה וזה
הרעיון פה להביא את המנה של האשפלאו המסורתי והמורכב לארוחת צהריים קלילה שמקצרת את זמן ההכנה . בהמשך נעלה גם את הגירסא המקורית והמורכבת יותר של המנה
אוראל בראל
1
וואו איזה מנה!
הדר

אולי גם יעניין אותך:

עוד בעיקריות: