"רצח עם" 

השופט אהרון ברק הושבע; הדיון הדרמטי בהאג החל | ציטוטים נבחרים מהדיון  

הדיון נגד ישראל לבקשתה של דרום אפריקה נפתח הבוקר בקול רעש גדול ועורכת הדין שמייצגת את דרום אפריקה החלה לפרוס את טיעוניה | הדיון צפוי לארוך היום שלוש שעות וישראל תגן על עצמה מחר (בעולם) 

ישראל גראדווהל | כיכר השבת |
ארמון בית הדין הבינלאומי בהאג (צילום: נחלת הכלל - ויקיפדיה)

הדיון הדרמטי בבית הדין הבינלאומי בהאג שעוסק בחקירת "רצח עם" לבקשתה של דרום אפריקה נפתח הבוקר והאחרונה החלה להציג את טיעוניה המשפטיים בו תנסה להוכיח כי ישראל מבצעת את פשע המלחמה הגדול ביותר, רצח עם.

צוות השיפוט מורכב מחמישה עשר שופטים ממדינות שונות, בנוסף להם הנשיא העליון לשעבר אהרון ברק המייצג את ישראל בצוות השיפוט, ושופט מטעם דרום אפריקה המייצג את התביעה.

בתחילת הדיון הושבעו נשיא העליון לשעבר אהרון ברק והשופט המייצג את דרום אפריקה בדיון. השופט הקריא את כתב התביעה של דרום אפריקה בו היא טוענת שישראל מבצעת רצח עם מכוון בפלסטינים וכן דורשת להפסיק באופן מיידי את כל הפעולות ברצועת עזה.

בית המשפט הדגיש כי הצדדים צריכים לעסוק אך ורק בנושא הקשור לצו הביניים המתבקש להורות על הפסקת אש ולא מעבר לכך.

כפי שצוטט ב'חדשות 12' נציג דרום אפריקה החל להציג את טיעוניו בבית המשפט: "לכבוד ולזכות הוא לי להופיע בפניכם היום מטעם רפובליקת דרום אפריקה. ברצוני להביע את תודתי לביהמ"ש על כך שכינס את הדיון הזה בהקדם האפשרי בהתאם לבקשת דרום אפריקה להוציא צו ביניים בעניין זה. בעתירתה הכירה דרום אפריקה בנכבה המתמשכת של העם הפלסטיני מהקולוניזציה של ישראל משנת 1948 שעקרה ונישלה את העם הפלסטיני, פיצלה אותו ובאופן מכוון זה מונע מהם את ההכרה שלהם להגדרה עצמית. יש את המשטר הממסדי האפלייתי של מדינת ישראל אשר שם את הפלסטינים תחת אפרטהייד משני צדי הקו הירוק. החסינות של מדינת ישראל לגבי ההפרות המתמשכות הללו בגין זכויות האדם גרמו להגברת הפשעים הבין-לאומיים של מדינת ישראל בפלסטין", אמר נציג דרא"פ, מדינת אפרטהייד לשעבר בעצמה.

"דרום אפריקה מכירה בכך שהפעולות הג'נוסיידיות של מדינת ישראל הן למעשה המשך הפעולות הבלתי חוקיות אשר מבוצעות כנגד העם הפלסטיני מאז 1948. הבקשה שמה את הפעולות הג'נוסיידיות של מדינת ישראל בתוך ההקשר הרחב יותר של האפרטהייד ישראלי, כיבוש של 56 שנים ומצור של 15 שנים על רצועת עזה. המצור הזה כונה בידי אחד מבכירי האו"ם בעזה כ'רוצח השקט' של הפלסטינים. הוועדה למניעת אפליה גזעית קבעה בדצמבר 2021 שיח של דה-הומניזציה ודברי שנאה כנגד הפלסטינאים, מעלים חשש כבד לכך שמדינת ישראל וגורמים אחראים אכן מנסים לבצע ג'נוסייד ברצועת עזה", טוען נציג דרום אפריקה.

"אזהרה זו, לאחריה באו סדרה של אזהרות, לרבות 57 מדינות באו"ם שמדברות על כישלונה של המערכת הבינלאומית למנוע את הג'נוסייד בעזה. כיום, מצטרפים אלינו בבית המשפט נציגים של המדינה הפלסטינית אותם פלסטינאים אשר פועלים בתחום זכויות האדם, לרבות תושבי רצועת עזה אשר היו שם עד לפני כמה ימים. הם כמה מאותם בני מזל שהצליחו לצאת מעזה. העתיד שלהם והעתיד של הפלסטינאים האחרים שעדיין נמצאים בעזה אלו תלויים בהחלטת בית המשפט בנושא זה". 

נציג דרום אפריקה תיאר את הפעולות הישראליות ברצועה ואת התוצאות שלהן, ביחס חאוכלוסיה האזרחית ברצועה: "ככל הנראה, לפחות 70% מתוכם הם נשים וילדים. כ-7,000 עדיין נעדרים ונחשבים למתים מתחת להריסות. הפלסטינים בעזה נהרגים בבתיהם, במקלטים, בבתי חולים, בבתי ספר, במסגדים, בכנסיות וכאשר הם מחפשים אוכל ומים עבור בני משפחתם. אם הם לא פינו את ביתם, גם אז הם נהרגים. מאות משפחות נמחו. ישראל הרסה כ-35,000 בתים של פלסטינים והשאירה כחצי מיליון פלסטינים ללא בית אליו אפשר לשוב", טען הנציג בדיון.

"אין שום הוכחה לכך שישראל תקבל את האחריות לבנות את מה שהרסה. במקום זה, ההרס הוא חגיגה עבור הצבא הישראלי. החיילים מצלמים את עצמם כשהם מפוצצים בתים שלמים, אזורים שלמים והם מניפים את דגל ישראל על ההריסות. התנהלות של ישראל מחושבת ומטרתה לגרום לרעב, להתייבשות בקרב הפלסטינים", נטען באולם הדיונים בהאג.

"מכל האנשים שבעולם הסובלים כרגע רעב חמור, יותר מ-80% נמצאים בעזה. המצב הוא כזה שהמומחים צופים שיותר פלסטינים בעזה ימותו מרעב וממחלות מאשר מהפצצות אוויריות, וישראל ממשיכה לגרום לנתק באספקה ההומניטרית היא לא מאפשרת עזרה מספקת, אלא מקשה בגלל ההפצצות שאינן נגמרות ובגלל ההרס שממשיך. משלחת הומניטרית של האו"ם שמטרתה הייתה לספק ציוד רפואי לא הורשתה להיכנס לעזה".

"בעזה, אין מספיק מים לבישול, אין מספיק מים לשתייה, ולכן ארגון הבריאות העולמי אמר שעזה חווה התפרצות של מחלות רבות. יש מקרים רבים של קלקולי קיבה, וילדים עד גיל 5 סובלים מהדבר ברמה חמורה וזה עלה באחוז גבוה. כל מה שלא מקבל טיפול, מחלות ותת תזונה, גורם למעגל של מוות. האלימות שישראל מבצעת כלפי נשים, תינוקות שנולדו, פעוטות וילדים ניתנת להגדרה של ג'נוסייד, תחת האמנה נגד השמדת עם, ובכלל זה צעדים שמטרתם למנוע לידות. ישראל מסמנת פלסטינים ברצועת עזה, משתמשת בנשק שגורם הרס רב מאוד, והיא גם מסמנת כמטרה אזרחים", טען הנציג של המדינה האנטי-ישראלית.

"במקרה של גמביה, בית המשפט לא היסס לקבוע שמדובר היה בג'נוסייד, מצידה של מיאנמר. כיום המצב שאנו מתארים חמור הרבה יותר, וכמו במקרה של מיאנמר, יש פה צורך ודרישה מבית המשפט להתערב. יש בעזה הפצצות כל הזמן, בעיות תקשורת, הכבישים הרוסים, יש ירי גם אל השיירות עצמן. האוכלוסייה שנמצאת בטראומה והיא מותשת, נדחקת עוד ועוד לרצועת אדמה צרה מאוד. האנשים עצמם שמביאים את הסיוע נאלצים להיעקר ונהרגים, זה מצב בלתי אפשרי לעזה ולאלו שמנסים להושיט להם יד. הלחימה חייבת להיפסק", סיכם.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר