'מופת' באלעד

השוטרים רצו לקנוס את הישיבה - והתחרטו

ישיבה קטנה בעיר אלעד שנפתחה היום בניגוד להנחיות הקורונה, פוזרה על ידי השוטרים המקומיים, לאחר שאחד מאנשי הצוות נקרא לחקירה, השוטרים ויתרו על הקנס (חרדי)

מבנה הישיבה בעיר אלעד (צילום: גוגל מפות)

לאור החמרת הסגר, השיטור העירוני באלעד, פשט היום (ראשון) על ישיבה בעיר אלעד ושלחו את הבחורים לביתם, לאחר שימוע שנערך לאחד מאנשי הצוות, צוות השיטור החליט לא לקנוס את הישיבה; "זה מופת", אומר אחד מהתושבים.

בשעות אחר הצהרים פשטו שוטרים על הישיבה לצעירים 'תורת חסד' ושלחו את הבחורים לביתם. אחד מרבני הישיבה, שנלקח לתישאול בתחנת המשטרה המקומית, הסביר לשוטרים שכל הבחורים ששהו במקום חלו כבר בעבר בקורונה.

ומכיוון שכבר חלו, יש בידיהם 'תעודת מחלים'. המשטרה החליטה להסתפק רק באזהרה ולא קנסה את ראשי הישיבה.

אחד מתושבי אלעד הקשורים לישיבה, מספר ל'כיכר השבת': "מדובר בישיבה שרוב מוחלט מתלמידיה כבר חלו בקורונה, אין לנו תלונות על השיטור שעושים את עבודתם ואף אנחנו רואים במקרה שקרה היום - 'מויפת'".

לדבריו, "קצין המשטרה באלעד אמר ששוטרי התחנה יתפרסו ביום הקרוב על כל מוסדות הלימוד, הישיבות ללא פנימיה וכוללי האברכים המקיימים לימודים בחדרים סגורים ויקנסו את הבאים".

יצוין, כי בישיבות לצעירים באלעד ישנם עשרות מבודדים וחולים, המצטרפים לעשרות כיתות לימוד שנסגרו לבידוד, עוד לפני הסגר, בגלל ריבוי החולים במוסדות החינוך.

ישיבת משאת המלך בעיר, העומדת תחת נשיאותו של מרן שר התורה הגר"ח קניבסקי, סגרה אף היא את שעריה באישורו של שר התורה, לאחר שכמחצית מבחורי הישיבה נכנסו לבידוד בסוף השבוע, לאחר שנמצאו כמה חולי קורונה מבני הישיבה.

בשל שמירה על הנחיות הקורונה, כל התתי"ם ומוסדות הלימוד לבנות בעיר נסגרו והתלמידים עברו למתכונת לימודים במרחב הקולי.

גורם בכיר בשיטור העירוני, אומר לכתבנו איציק אוחנה: "המדיניות שלנו זה פעם ראשונה להזהיר ורק בפעם השנייה לתת דו"ח. המשטרה פועלת לצמצום התחלואה וזאת יעשה בראש ובראשונה בהסברה שלב ראשוני תגביר את האכיפה בהפרות בוטות תוך ביצוע שימועים ואזהרות ובמידה ואירוע חוזר על עצמו משקל מתן קנס או פתיחת תיק פלילי".

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

14
ממש עצוב, בצפון אצלנו עושים מה שבא להם יש חנויות שפתוחות ואנשים נוסעים מעיר לעיר בלי שיתפסו ולישיבות באים חופשי לבדוק איזה סגר זה.
חן
13
איך זה יכול להיות בישיבה קטנה בנתניה לומדים רגיל אפילו שיש סגר אנשים עושים מה בא להם.
משה חימוב
12
אולי יש לזה הסבר נוסף , במקומות ששומרים על הנחיות ומתחשבים בממשל אז הם באים וסוגרים מקומות שעם ישראל עומד על זכות קיום התורה ומצפצף על הממשל הם פחות באים , תמיד זה היהי ככה כל מי שמתחבר אליהם בסוף סופג מהם בלי קשר דווקא לישיבה מסויימת.
דוד
11
באלעד יש אכיפה סלקטיבית. רק לליטאים אסור ללמוד ולהתפלל
ראובן
10
רק תראו מה ההבדל בין משטרה שנוהגת בהידברות למשטרה שנוהגת במלחמה. השיטור באלעד אנשים מיוחדים ששומרים על קשרים טובים עם רבני העיר ועושים יחד הרבה דברים טובים בנושאים שאין כאן המקום לפרטם וזה התוצאה. תראו למשל את מודיעין עילית איזה מלחמות הולך שם
יהודי
9
משאת המלך היא הישיבה השפויה היחידה באלעד בכל ענין אנשים נורמלים ושפויים שמתייעצים עם רב חיים בשקט וסוגרים עניינים בלי הרבה דיבורים
ליטאי
8
מעניין מה קורה בבתי הכנסת דל החסידויות שם מקפידים לא לשים מסיכה האם שם גם הפקחים באים לבקר???
דינה
7
כל הכבוד משאס!!! המשיכו לעשות קידוש השם!!! חבל על תורת חסד... ישיבה טובה!!!
אלעדי אוהד משאס
6
זה ידוע שלנורבגים יש קשרים הדוקים עם המשטרה
נתי
מה זה נורבגים? עוד קבוצה בעשרות תתי הקבוצות של עץ?
ליטאי
5
שום מופת ושום נעלים , אני מכיר את הרב ברגר שנלקח לחקירה והוא פשוט אדם מיוחד והשוטר השתכנע שלא מדובר בהתרסה ולכן נתן רק אזהרה , איך הפכתם את זה למופת?
איש נורמלי
זה ששלחו את הרב הנ"ל וזה שהוא מצא חן וכו... זה גם נס מאיתו יתברך לא?
גם נורמלי
4
האובייקטיביות כאן מזעזעת -- אם הם היו 'הפלג', הם היו 'רודפים', אם הם ר' חיים, זה 'מויפת'....... על חטא שחטאנו לפניך בשנאת חינם.
אלעד
הם לא ר' חיים. הם ר' גרשון
מקומי
1.הם גרמו לזה 2.הם היו עם מסיכות לא כמו הפלג
חרדי
אם הם היו 'הפלג', הם היו תוקפים את השוטרים ואז השוטרים הם היו מחזירים להם באבי אביהם והם היו חוטפים ומתבכיינים, כנסים לכלא ומפגינים וחוזר חלילה, בלופ אין סופי שיכול להתחרות רק בטיפשות האנושית האינסופית. אם הם ר' חיים, הם מתנהגים בצורה מכובדת ואף אחד מתלהם ומגיעים להידברות וכו' ידוע מה אמר הגרי"ז לעמ
פשיסט
3
הנס שלא התלהמו כמו תמיד יש צד שזה נס . אבל למה לא לאפשר להם ללמוד אם יש להם תעודת מחלים מקורונה למה?????? ולכו לחופי הים תעלו שם רחפנים
אילנה כהן
2
בישיבת עטרת שלמה בעיר יש לימודים כרגיל למרות שהתגלו שם עשרות חולים בימים האחרונים אין גבול לחוצפה
האדם השפוי
מה אתה פותח את הפה, מוסר מנוול, איך יתכן שאתה יהודי.
מזעזע
ככה גם בכולל מדרש אליהו יושבים מאות אברכים צפופים בלי מסכות ולומדים והמשטרה לא תגיע לשם כי אם יש פרוטקציות לא צריך קשרים ובינתים אברכים חולים ומונשמים ורחמנא ליצלן מה שקורה באלעד ראש העיר שולח שוטרים רק לישיבות ליטאיות וכל השטיבלאך וכוללי החסידים כמו מדרש אליהו חוגגים וצוחקים על הליטאים שמקבלים קנסו
העיר למעלה
לא ידעתי שמדרש אליהו זה כולל חסידי...
אלעדי
חמישים בחורים בעטרת שלמה כבר בבידוד אבל מתעקשים להשאיר ישיבה עם עשר בחורים מבוהלים
אמא של בחור
1
אני גרה באלעד וזה בכלל לא נראה סגר כולם מסתובבים רגיל ברחובות אבל רק שיש בית כנסת פתוח או ישיבה המשטרה עושה בלאגן אני ממש לא יכולה לראות יותר את האנטישמיות הזו לא שאני מסכימה עם כל המקומות שנשארו פתוחים הישיבות וכו..
מושלמת

אולי גם יעניין אותך:

עוד בעולם הישיבות: