כיכר השבת

מהי הדרך הנכונה להחזיק כוס יין? 3 כללים חשובים

אם היין שלכם הופך לחם והזכוכית מתערפלת במהירות, סימן שאתם לא מחזיקים נכון את כוס היין. החדשות הטובות? אף פעם לא מאוחר ללמוד: 3 כללים חשובים לאחיזת כוס יין (סטייל)

חיה כהן | כיכר השבת | ח' באייר | 27.04.15
יש לכוס רגל כדי להשתמש בה. ורק בה
יש לכוס רגל כדי להשתמש בה. ורק בה (צילום: shutterstock)

אם היין שלכם מתחמם מהר והזכוכית מתערפלת בלי שום סיבה הגיונית, סימן שאתם לא מחזיקים נכון את כוס היין. בין אם אתם לוגמים מהיין בארוחת חג, אירוע חברתי או בארוחת ערב בה החלטתם להתפנק באדום האדום הזה (או הלבן, כמובן), הנה שלושה כללים חשובים לאחיזה נכונה בכוס היין:

לכוס יש רגל - השתמשו בה

הכלל הכי חשוב באחיזת כוס יין, הוא להתרחק לשמור את האצבעות מהזכוכית. מה שימנע מהזכוכית להתלכלך, וישמור על הטמפרטורה הנכונה של היין. לכן, אחזו את כוס היין ברגל שלה בלבד, כך תמנעו מהיין להתחמם ולאבד את טעמו האופטימלי.

זה אולי נראה אלגנטי, אבל זו דרך ממש גרוע לאחוז בכוס יין (צילום: shutterstock)

חממו את היין בעזרת הידיים

למרות הכלל הקודם, קבלו חריגה: במקרה והיין שהוגש קר מדי, השיטה המהירה והיעילה ביותר היא לחבק קלות את הכוס בידכם וכך הטמפרטורה תעלה. דרך זו מסייעת ליין "להיפתח", וכך תוכלו ליהנות מהניחוחות והרכב הטעמים של היין.

כוס ללא רגל - אחזו פחות זמן

במקרה שמדובר בכוס זכוכית ללא רגל, הכלל פשוט: ככל שהכוס בידכם יותר זמן, כך היין יהפוך לחם יותר, מהר יותר. היו ערניים לכך, ובין כל לגימה ללגימה, הניחו את הכוס מהיד.

תוכן שאסור לפספס
תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
אולי גם יעניין אותך
חדשות האוכל
ש

רשת משלוחי הפיצה מתרחבת וכעת: תשעה סניפים, וממשיכים!

כיכר בשיתוף דומינו'ס | מקודם
ש

הודעה לציבור • אסם

לידיעת ציבור הצרכנים: ריקול למיץ לימון משומר עסיס

כיכר בשיתוף אסם | מקודם
ש

משתלם וקל!

שלחו תמונות והרוויחו סל מוצרי המותג הפרטי בשווי 1000₪

כיכר בשיתוף רמי לוי | מקודם
ש

ט"ו בשבט עם רמי לוי

ממלאים את שולחן ט"ו בשבט עם מוצרי קליית השקמה

כיכר בשיתוף רמי לוי | מקודם
ש

מבית תנובה

חדש בסדרת אלטרנטיב: משקה שיבולת שועל בטעם וניל

כיכר בשיתוף תנובה | מקודם
ש

בריאות זה הכול

מלחמה? אזעקות? דואגים לנפש הילדים!

כיכר בשיתוף מכבי | מקודם

"הזמן קצר והמלאכה מרובה"

לעסוקים: טיפים קולינריים לחיסכון זמן במטבח

טובה אור | 02.01.24
ש

טעם חדש וחורפי למשקה האהוב

תנובה משיקה קפה קר בכוסות אישיות בטעם אגוזי לוז

כיכר בשיתוף תנובה | מקודם
ש

מרחיבים את הקטגוריה

תנובה משיקה בייגלה מועשר בחלבון תחת המותג 'GO'

כיכר בשיתוף תנובה | מקודם
ש

עכשיו על המדפים!

תגידו, כבר יצא לכם לטעום את אסם צ'יפס החדש?

כיכר בשיתוף אסם | מקודם
ש

בצל הכלכלה המעורערת

מקצוע תורני מפרנס: כך תהפוך לדיין מומחה

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם
ש

לכבוד חנוכה תנובה מחדשת:

גבינות נפוליאון באריזה משפחתית של 500 גרם וגבינת זעתר

כיכר בשיתוף תנובה | מקודם
ש

בהוקרה

קבוצת אסם נסטלה מחזקת את פעילותם של מתנדבי זק"א

כיכר בשיתוף אסם נסטלה | מקודם
ש

אל תפספסו

רשת הקצביות המפורסמת משיקה חווית "ליל שישי" נדירה

כיכר בשיתוף וול דאן | מקודם
ש

בשיתוף מטה החטופים

תנובה במסר על קוטג׳ תנובה: 'מחכים לכם בבית'

כיכר בשיתוף תנובה | מקודם
ש

עם הצלחה לא מתווכחים

ככה ניצחתי את הפחד מהרבנות

כיכר בשיתוף מל"מ | מקודם

מטלות במטבח

טיפים מובילים לניקוי סירים: היפרדו משאריות מזון עקשניים

טובה אור | 07.11.23

לאפות בכיף!

שבעה טיפים חיוניים להצלחת אפייה לאופים מתחילים

טובה אור | 02.11.23
ש

חוגגים בכיף!

לארח בקלות בלי להתפשר על הפאר!

כיכר בשיתוף שמאי | מקודם
ש

תנובה משיקה

תחליף בקר מבוסס חלבון מהצומח בכשרות מהדרין

כיכר בשיתוף תנובה | מקודם
ש

קרקע למכירה ליד ירושלים?

זכות לדירה ירושלמית ב-140 אל"ש - ממש בהישג ידך

כיכר בשיתוף גרין פארק | מקודם
ש

עובר לבעלות חרדית:

חברת המזון "טעמן" רכשה את מפעל "טחינה הנסיך" – הגדול במזה"ת

כיכר בשיתוף טעמן | מקודם
ש

עובר לבעלות חרדית

חברת המזון "טעמן" רכשה את המפעל הוותיק "טחינה הנסיך"

כיכר בשיתוף טעמן | מקודם
ש

עכשיו בכשרות בד"ץ העדה החרדית

הקפה נטול הקפאין מצטרף למוצרי הקפה בסדרת הפלטינום

כיכר בשיתוף עלית | מקודם