כיכר השבת

באנו לעזור

6 דרכים פשוטות להפוך לבשלנים טובים יותר

ללא קשר ליכולות שלכם, כך תגרמו לזמן במטבח להיות יעיל ואפילו -נעז לומר- מהנה יותר, בעזרת 6 דרכים פשוטות שיהפכו אתכם לבשלנים טובים יותר. בגדול, כל מה שצריך זה קצת תשומת לב (מדריך, אוכל)

2
כיכר אוכל | כיכר השבת | כ"ד בניסן | 02.05.16
זה קל משחשבתם
זה קל משחשבתם (צילום: shutterstock)

בין אם אתם צולחים בלי מאמץ מתכונים מסובכים או עדיין מסתבכים עם הספגטי, הנה 6 דרכים פשוטות שיהפכו אתכם לבשלנים טובים יותר ויגרמו לזמן במטבח להיות יעיל ואפילו -נעז לומר- מהנה יותר.

שמרו על הסכינים חדים וישרים

כל שימוש בסכין מעקם אותו מעט לצד ימין או שמאל, בהתאם לאופן החזקתו בעת החיתוך. שמרו על הסכינים חדים וישרים באמצעות השחזה קבועה פעם או פעמיים בשנה, תלוי בתדירות השימוש.

יצבו את קרש החיתוך

אפרופו חפצים חדים, כדי לוודא שחיתוך הירקות, הפירות או הבשר יהיה מדויק, יצבו את הקרש עם מגבת מטבח לחה או משטח נגד החלקה שתמקמו תחתיו.

הקפידו על טמפרטורת תנור מדויקת

מנגנון פעולה שונה וה"גיל" של כל תנור, משפיעים מאוד על התוצאה הסופית. הדרך הקלה ביותר לוודא שהעוגה (או כל דבר אחר שהחלטתם לאפות) לא תישרף, היא להחזיק מד-חום מיוחד שתולים בתוך או מחוץ לתנור. לא תתחרטו.

וגם מד-חום לבשר

רק בגלל שחזה העוף "נראה מוכן", זה לא אומר שהוא אכן מוכן. במקום לכבות את האש לאחר סדרת ניחושים (וחלילה לגלות שטעיתם), פשוט החזיקו במטבח מד-חום שיקבע במדויק אם הבשר או העוף מוכנים.

פזרו "שליפים" במטבח

תמיד שוכחים כמה גרם יש בכוס? תלו על המקרר לוח מדידות שיחסוך לכם את הצורך לספור כפיות או גרוע מכך - להתבלבל בספירה ולחרב את כל המתכון. אופציות נוספות: להדביק את המידות על כלים ייעודיים או פשוט לקנות כלי מדידה מקצועיים.

בצעו תמיד את "ההכנה המוקדמת" של כל מתכון

במילים פשוטות: לפני שהתחלתם בהכנת המנה, ודאו שכל הירקות חתוכים, שהקמח מנופה, שהתבלינים מדודים וכיוצא בזה, מה שיקל וייעל מאוד את תהליך ההכנה ויחסוך לכם זמן.

תוכן שאסור לפספס
2 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
1
בכלל על מה דברתי בחנויות! אגב, תגידו לי: מה זה כוס? 240 מ"ל/סיסי או חד פעמי? ואם חד פעמי, כאשר כתוב חצי, איך מודדים - חצי לגובה או חצי מהקיבולת. לתשומת לבכם, כוס ח"פ מלאה הוא 180 מ"ל (שווה ל 3/4 כוס אמיתי!) וחצי לגובה הוא פחות מחצי, כי הכוס צרה יותר למטה מאשר למעלה. בכמות קטנה זה לא משנה, אבל כאשר צ
אסתר03.05.16
אולי גם יעניין אותך
חדשות האוכל
ש

רשת משלוחי הפיצה מתרחבת וכעת: תשעה סניפים, וממשיכים!

כיכר בשיתוף דומינו'ס | מקודם
ש

הודעה לציבור • אסם

לידיעת ציבור הצרכנים: ריקול למיץ לימון משומר עסיס

כיכר בשיתוף אסם | מקודם
ש

משתלם וקל!

שלחו תמונות והרוויחו סל מוצרי המותג הפרטי בשווי 1000₪

כיכר בשיתוף רמי לוי | מקודם
ש

ט"ו בשבט עם רמי לוי

ממלאים את שולחן ט"ו בשבט עם מוצרי קליית השקמה

כיכר בשיתוף רמי לוי | מקודם
ש

מבית תנובה

חדש בסדרת אלטרנטיב: משקה שיבולת שועל בטעם וניל

כיכר בשיתוף תנובה | מקודם
ש

עסקת אקזיט נדירה

הייתם מאמינים? התפנו קרקעות בהרצליה!

כיכר בשיתוף פדרמן | מקודם

"הזמן קצר והמלאכה מרובה"

לעסוקים: טיפים קולינריים לחיסכון זמן במטבח

טובה אור | 02.01.24
ש

מרחיבים את הקטגוריה

תנובה משיקה בייגלה מועשר בחלבון תחת המותג 'GO'

כיכר בשיתוף תנובה | מקודם
ש

עכשיו על המדפים!

תגידו, כבר יצא לכם לטעום את אסם צ'יפס החדש?

כיכר בשיתוף אסם | מקודם
ש

בהוקרה

קבוצת אסם נסטלה מחזקת את פעילותם של מתנדבי זק"א

כיכר בשיתוף אסם נסטלה | מקודם
ש

לסיים מסכת אחרי מסכת

2 מליון ₪ הושקעו בפרוייקט הדיגיטל התורני - הצטרפו >>

כיכר בשיתוף יומי | מקודם
ש

אל תפספסו

רשת הקצביות המפורסמת משיקה חווית "ליל שישי" נדירה

כיכר בשיתוף וול דאן | מקודם
ש

בשיתוף מטה החטופים

תנובה במסר על קוטג׳ תנובה: 'מחכים לכם בבית'

כיכר בשיתוף תנובה | מקודם

מטלות במטבח

טיפים מובילים לניקוי סירים: היפרדו משאריות מזון עקשניים

טובה אור | 07.11.23

לאפות בכיף!

שבעה טיפים חיוניים להצלחת אפייה לאופים מתחילים

טובה אור | 02.11.23
ש

הכרות עמוקה עם המגזר

מחדשים תנור או מקרר לפסח? מצאנו לכם את המחיר המשתלם ביותר

כיכר בשיתוף חשמל הקרן | מקודם
ש

חוגגים בכיף!

לארח בקלות בלי להתפשר על הפאר!

כיכר בשיתוף שמאי | מקודם
ש

תנובה משיקה

תחליף בקר מבוסס חלבון מהצומח בכשרות מהדרין

כיכר בשיתוף תנובה | מקודם
ש

עובר לבעלות חרדית:

חברת המזון "טעמן" רכשה את מפעל "טחינה הנסיך" – הגדול במזה"ת

כיכר בשיתוף טעמן | מקודם
ש

עובר לבעלות חרדית

חברת המזון "טעמן" רכשה את המפעל הוותיק "טחינה הנסיך"

כיכר בשיתוף טעמן | מקודם
ש

"על אלה אני בוכיה"

העדויות, הניצולים והזוועות: ספרי השואה שאתם חייבים לקרוא

כיכר בשיתוף מוסד הרב קוק | מקודם
ש

עכשיו בכשרות בד"ץ העדה החרדית

הקפה נטול הקפאין מצטרף למוצרי הקפה בסדרת הפלטינום

כיכר בשיתוף עלית | מקודם