כיכר השבת

לא צהובה: זוהי הגבינה שהכי מתאימה לפיצה, על פי המדע

מוצרלה, צ'דר (המקבילה הישראלית לצהובה) או אמנטל - חוקרים עונים על השאלה המיושנת, אחת ולתמיד: איזה זן של גבינה קשה עונה על כל הדרישות: נמתח, קריספי ובעל טעם חזק, אך לא משתלט (אוכל)

2
כיכר אוכל | כיכר השבת | כ"ו בכסלו | 24.12.19
לא צהובה: זוהי הגבינה שהכי מתאימה לפיצה, על פי המדע
(צילום: שאטרסטוק)

אין זה מפתיע שהאמריקנים אוהבים פיצה: 13% מאוכלוסיית ארה"ב - החל מגיל שנתיים! - אוכלים משולש בכל יום נתון, על פי מחלקת החקלאות של ארצות הברית. כעת נכנס המדע לתחום ומחקר, שהתפרסם בכתב העת "Journal of Food Science" בדק מהי הגבינה הדרושה להכנת פיצה מושלמת. התשובה? מוצרלה קלאסית.

כשאתם חושבים על הגבינה האידאלית לפיצה שלכם, קרוב לוודאי שעולות בראשכם כמה דרישות עבורה: אתם רוצים שהיא תהיה צמיגית, שתקבל גוון חום-זהוב ומעט פריכות באפייה ובעיקר, שתהיה בעלת טעם דומיננטי, אך לא יותר מדי, כך שתשתלט על הרוטב שמתחתיה. לצורך כך, מדענים מאוניברסיטת אוקלנד בניו זילנד בדקו מספר סוגי גבינות קשות כמוצרלה, צ'דר, אמנטל, גרוייר, קולבי, אדם ופרובולונה, כדי "לכמת התנהגות של השחמה ובועתיות".

"אז השחמה והתפצפצות של גבינה בפיצה נראית כמו עניין טריוויאלי לחלוטין, נכון? אתם מכניסים את הפיצה שלכם לתנור וברור שהיא תקבל בועות", אמר החוקר בריוני ג'יימס, בסרטון שפורסם ביוטיוב כדי להסביר את הממצאים. "אבל זה בעצם מוכתב על ידי שילוב של הרכב ותכונות מכניות של הגבינה עצמה, כמו גם כל מרכיב אחר בפיצה".

החוקרים מצאו כי המוצרלה לא היתה ברמות לחות גבוהות כמו גרוייר ופרובולונה, כך שהיא הושחמה ביתר קלות. היא הרבה יותר נמתחת מצ'דר, קולבי ואדם, שחוסר האלסטיות שלהן מנע בועתיות. המדענים אפילו לא סמכו על בוחני הטעם האנושיים - הם פיתחו מכונות כדי לקבוע איזה סוג היה מושך חזותית וטעים מבחינה מדעית.

באשר לכמות האופטימלית של זיתים, פרויקט המחקר הזה עדיין לא אמר את המילה האחרונה.

תוכן שאסור לפספס
2 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
1
משעמם להם
ישראל25.12.19
האם הגמרא מספרת איזו גבינה יהודית הביאה? על פיצה או בצלחת?
יהודית25.12.19
אולי גם יעניין אותך
חדשות האוכל
ש

רשת משלוחי הפיצה מתרחבת וכעת: תשעה סניפים, וממשיכים!

כיכר בשיתוף דומינו'ס | מקודם
ש

הודעה לציבור • אסם

לידיעת ציבור הצרכנים: ריקול למיץ לימון משומר עסיס

כיכר בשיתוף אסם | מקודם
ש

משתלם וקל!

שלחו תמונות והרוויחו סל מוצרי המותג הפרטי בשווי 1000₪

כיכר בשיתוף רמי לוי | מקודם
ש

ט"ו בשבט עם רמי לוי

ממלאים את שולחן ט"ו בשבט עם מוצרי קליית השקמה

כיכר בשיתוף רמי לוי | מקודם
ש

מבית תנובה

חדש בסדרת אלטרנטיב: משקה שיבולת שועל בטעם וניל

כיכר בשיתוף תנובה | מקודם
ש

בריאות זה הכול

משקפי ראיה חינם לילדים? זה לא הכל

כיכר בשיתוף מכבי | מקודם

"הזמן קצר והמלאכה מרובה"

לעסוקים: טיפים קולינריים לחיסכון זמן במטבח

טובה אור | 02.01.24
ש

טעם חדש וחורפי למשקה האהוב

תנובה משיקה קפה קר בכוסות אישיות בטעם אגוזי לוז

כיכר בשיתוף תנובה | מקודם
ש

מרחיבים את הקטגוריה

תנובה משיקה בייגלה מועשר בחלבון תחת המותג 'GO'

כיכר בשיתוף תנובה | מקודם
ש

עכשיו על המדפים!

תגידו, כבר יצא לכם לטעום את אסם צ'יפס החדש?

כיכר בשיתוף אסם | מקודם
ש

רבנים, דיינים וטוענים רבניים:

אלו האנשים שמרוויחים משכורת הייטק ממשרה תורנית

כיכר בשיתוף מל"מ | מקודם
ש

לכבוד חנוכה תנובה מחדשת:

גבינות נפוליאון באריזה משפחתית של 500 גרם וגבינת זעתר

כיכר בשיתוף תנובה | מקודם
ש

בהוקרה

קבוצת אסם נסטלה מחזקת את פעילותם של מתנדבי זק"א

כיכר בשיתוף אסם נסטלה | מקודם
ש

אל תפספסו

רשת הקצביות המפורסמת משיקה חווית "ליל שישי" נדירה

כיכר בשיתוף וול דאן | מקודם
ש

בשיתוף מטה החטופים

תנובה במסר על קוטג׳ תנובה: 'מחכים לכם בבית'

כיכר בשיתוף תנובה | מקודם
ש

הכרות עמוקה עם המגזר

מחדשים תנור או מקרר לפסח? מצאנו לכם את המחיר המשתלם ביותר

כיכר בשיתוף חשמל הקרן | מקודם

מטלות במטבח

טיפים מובילים לניקוי סירים: היפרדו משאריות מזון עקשניים

טובה אור | 07.11.23

לאפות בכיף!

שבעה טיפים חיוניים להצלחת אפייה לאופים מתחילים

טובה אור | 02.11.23
ש

חוגגים בכיף!

לארח בקלות בלי להתפשר על הפאר!

כיכר בשיתוף שמאי | מקודם
ש

תנובה משיקה

תחליף בקר מבוסס חלבון מהצומח בכשרות מהדרין

כיכר בשיתוף תנובה | מקודם
ש

חצי מחיר מת"א

משרדים ב-100 אלף ₪ והשאר ב-24 תשלומים

כיכר בשיתוף ברטניה ישראל | מקודם
ש

עובר לבעלות חרדית:

חברת המזון "טעמן" רכשה את מפעל "טחינה הנסיך" – הגדול במזה"ת

כיכר בשיתוף טעמן | מקודם
ש

עובר לבעלות חרדית

חברת המזון "טעמן" רכשה את המפעל הוותיק "טחינה הנסיך"

כיכר בשיתוף טעמן | מקודם
ש

עכשיו בכשרות בד"ץ העדה החרדית

הקפה נטול הקפאין מצטרף למוצרי הקפה בסדרת הפלטינום

כיכר בשיתוף עלית | מקודם