כיכר השבת

פסח תשפ"א 2021

מתכון לבורקס מצה פריך במילוי בשר טעים במיוחד

הפסח הזה אנחנו מוציאים מהמצות את המקסימום ומכינים מהן...בורקס! מלי יהודיוף עם מתכון לבורקס מצה פריך במילוי בשר טעים במיוחד, וגם: טיפ חשוב איך לשמור על המצות גמישות ונוחות לעבודה במהלך ההכנה (מתכונים לפסח, אוכל)

מלי יהודיוף | עריכה: חיה כהן | כיכר השבת | י"ח בניסן | 31.03.21
בורקס מצה במילוי בשר
בורקס מצה במילוי בשר (צילום: מלי יהודיוף)
זמן הכנה45 דק'
רמת קושיבינוני
בשרי

רכיבים

  • 10 מצות מרובעות
  • 2 ביצים
  • 1 שן שום, כתושה
  • 1/2 כפית מלח

למילוי:

  • 4 כפות שמן
  • 3 בצלים, קצוצים
  • 500 גרם בשר בקר טחון
  • 3 שיני שום, קצוצות
  • חופן גפרורי שקדים קלויים
  • חופן פטרוזיליה קצוצה
  • 1 כף פפריקה
  • 1 כפית כמון
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • שמן לטיגון הבורקסים

אופן ההכנה:

1. מרטיבים כל מצה תחת ברז מים זורמים ואז עוטפים כל אחת במגבת מטבח נקייה, לספיגת הנוזלים תוך שמירה על הלחות. אפשר להשתמש גם בנייר סופג עבה.

2. במחבת גדולה, מחממים את השמן ומטגנים את הבצלים עד לשקיפות. מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים תוך כדי שמפוררים את הבשר, עד שהוא מחליף את צבעו ואינו ורוד יותר. מוסיפים את הפטרוזיליה, השקדים הקלויים, הפפריקה, הכמון, מלח ופלפל שחור, מערבבים, מטגנים 7 דקות נוספות ומכבים את האש.

3. כשהמצות יחסית יבשות, אך עדיין לחות, גמישות ונוחות לעבודה, מחלקים כל אחת מהן ל-4 ריבועים שווים.
4. מניחים במרכז כל ריבוע כף ממלית הבשר.

5. בקערה קטנה, טורפים את הביצים עם השום הכתוש ו-1/2 כפית מלח. מורחים מתערובת הביצים בקצה של כל ריבוע מצה, מקפלים למשולש ומהדקים את הקצוות.

6. במחבת גדולה, מחממים שמן לטיגון בגובה של כ-2 ס"מ. כשהשמן חם, מטגנים את המשולשים עד להזהבה טובה משני הצדדים. מוציאים לנייר סופג ומגישים מיד, חם, לצד מטבלים וסלטים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

(צילום: מלי יהודיוף)
(צילום: מלי יהודיוף)
תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
תוספות לפסח

האדום האדום הזה: מטבוחה חריפה ומהירה

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 13.04.22

פסח תשפ"א 2021

פאי רועים: פשטידות בשר ובטטה אישיות

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 01.04.21

פסח תשפ"א 2021

סיום עסיסי ואלגנטי לארוחה טובה: אגסים ביין

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 31.03.21

פסח תשפ"א 2021

ריבת בצל מתקתקה שמתחברת לכל מנה

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 31.03.21

פסח תשפ"א 2021

מכינים היום, מקפיאים ומפשירים לחג: כדורי עוף למרק

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 31.03.21
ש

מרגש • צפו בראיון

התפילין של הזולת: סיפורים מרגשים מפרויקט החיבור בין יהודים

אסף מגידו | מקודם

תוצרת בית

ממרח פסטו בזיליקום בגרסת פרווה מעולה

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 30.03.21

מה אוכלים היום?

בלינצ'ס בסיסיים שאפשר למלא במה שרוצים

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 30.03.21

מה אוכלים היום?

פשטידת תפוחי אדמה ובצל ירוק שכולם יאהבו

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 29.03.21

בראנץ' חול המועד: חרוסת עם מצה בריי

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 29.03.21
ש

10,000 דונם

פארק הירקון בפ"ת? הכירו את מתחם הנדל"ן הכי מדובר בענף

כיכר בשיתוף Lighter life | מקודם

תוצרת בית

מתכון מנצח לחרוסת בסיסית מתוקה וטעימה

כיכר אוכל | 24.03.21

כשר לפסח

בלינצ'ס פרווה שגמישים למילוי חלבי או בשרי

מורן פינטו | 13.04.20

כשר לפסח

סלט חגיגי וצבעוני שיעשה לכם שמח בלב

מורן פינטו | 13.04.20

התוספת שתופסת

חציל קראנץ' כשר לפסח לפי כל החומרות

כיכר אוכל | 06.04.20
ש

זה עובד!

ישראלים רוכשים אתרים וגוזרים "שכר דירה"

כיכר בשיתוף דיגיטל פרופטי | מקודם

התוספת שתופסת

אטריות של פסח ששום מרק עוף לא שלם בלעדיהן

כיכר אוכל | 05.04.20

פסח כשר וטעים

תוספת חגיגית או ארוחה לחול המועד? אתם תחליטו

אושרית אברג'יל | 17.04.19

פסח - מנות פתיחה

סלמון ברוטב לימון פיקנטי של שף שלום קצנגולד

שף שלום קצנגולד | 16.04.19
ש

אחד תם?

טוב שיש עוד ממרח השחר העולה בכשרות מהודרת לפסח

כיכר בשיתוף שוקולד השחר | מקודם
ש

תורה וגדולה

גם להישאר בעולם התורה וגם להתפרנס בכבוד

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם

פסח עם השפית

ממרח שקדים ופטרוזיליה שתכינו שוב ושוב

מורן פינטו | 27.03.18

פסח עם השפית

ממרח קישואים צלויים וקשיו תוצרת בית

מורן פינטו | 27.03.18